SKANDAL: Isključili struju cijeloj zgradi! - Volim Podgoricu

SKANDAL: Isključili struju cijeloj zgradi!

Ni krivi ni dužni, stanari sada već čuvene zgrade A6 u Baru ostali su danas bez struje do nagodbe Elektrodistribucije i Vlade! Isključenje sa elektro mreže odrađeno bez najave!

Stambena zgrada A/6 u Baru, koja je nakon desetogodišnjeg pravnog galimatijasa prošlog ljeta konačno završena i useljena  danas je isključena je sa elektro mreže!

Isključenje se desilo u 11.45 časova bez ikakvog prethodnog upozorenja.

Napominjem da ni jedan račun za struju nismo dobili, a iz Elektroprivrede su nas obavijestili da smo isključeni zbog dugovanja. Računi su glasili na resorna ministarstva i nisu plaćeni“, navodi se u saopštenju Sindikata prosvetnih radnika Bara.

Ova zgrada trebalo da bude završena i useljena 2008. godine, ali su kupci ključeve dobili tek 16. maja 2016. godine. Zbog problema sa uknjiženjem i prenosom vlasništva stanova na stanare, kao vlasnik ove zgrada vodi s Vlada Crne Gore.

Iz pouzdanih izvora saznali smo da su se iz Elektrodistribucije još prije dva mjeseca obratili Vladi povodom plaćanja utrošene elektirčne energije u ovoj zgradi te da su se nakon nedobijanja nikakvog odgovora odlučili da objekat isključe sa elektro mreže.

Time je više stotina stanara zgrade ostavljeno na milost i nemilost dogovora koji treba da postignu nadležno ministrstvo i elektrodistribucija.

Opština Bar je parcelu za ovu zgradu za prosvjetne i zdravstvene radnika dodijelila 2005. godine. Na osnovu zaključka Vlade 8. avgusta 2007. godine definisane su obaveze ugovarača ministarstava prosvjete i zdravlja i Fonda zdravstva, koje, kako tvrde stanari, nikada nijesu potpuno ispunjene. Nakon toga raspisan je konkurs i 100 porodica, koje su dobile stanove, od 2008. su kreditno zadužene kod Prve banke.

Stanovi u zgradi nisu uknjiženi na stanare koji su ih regularnim putem dobili ili kupili jer se zgrada  se vodi na Vladu. Oni tako redovno otplaćuju kreditne rate za tuđe stanove, i to po kamati 6,4 odsto kod Prve banke koja je veća nego kod većine drugih banaka…

U brojnim ranijim protestima stanari su tvrdili i da se podaci o kvadraturi stanova ne poklapaju sa onim za koje otplaćuju kredite, već su na štetu kupaca.

(Mondo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com