(VIDEO) Evo kako su Zagoričani upali zgradu Opštine Podgorica - Volim Podgoricu

(VIDEO) Evo kako su Zagoričani upali zgradu Opštine Podgorica

Mještani Zagoriča, koji već dva mjeseca protestuju zbog zemljišta, juče su nasilno upali u zgradu Opštine, zbog čega su danas pozvani na razgovor u CB Podgorica, saznaje CdM.

Stanovnici dijela Zagoriča koji su nelegalno sagradili kuće, a kojima sada prijeti iseljenje jer vlasnici zemlje traže svoja imanja nazad, protestuju već par mjeseci, blokirajući saobraćajnice u Glavnom gradu. Jučerašnji protest je kulminirao kada su nasilno ušli u zgradu opštine. Zbog toga su neki od njih pozvani na razgovor u CB Podgorica, međutim ostali su se solidarisali sa mještanima, pa je njih oko 100 došlo da da izjavu.

Kako su ranije kazali za CdM, svoj protest iskazuju svakodnevno skoro dva mjeseca i poručuju da neće odustati do ispunjenja zahtjeva.

Maršutu određuju sami i ne najavljuju je policiji, a ona je svaki dan drugačija.

Ovaj problem je pokrenut početkom godine nakon što je nasljednicima Femije Stamatović vraćeno 160.000 kvadrata, a porodici Vučinić 125.000 kvadrata u Park šumi u Zagoriču. Nakog toga su uslijedili brojni protesti mještana koji su devedesetih godina, na tadašnjem opštinskom zemljištu, sagradili oko 350 kuća. Pravi vlasnici zemlje sada traže novac za placeve i prijete nasilnim iseljenjem porodica koje žive u nelegalnim kućama. Cijena koju sada nude mještanima je 35 eura po kvadratu za gotovinu, a 40 eura za odloženo plaćanje, što je za mještane preskupo.

Ranije, premijer Crne Gore Duško Marković kazao je da je Vlada nije nadležna za rješavanje situacije stanovnika dijela Zagoriča.

www.cdm.me

8 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com