Mandić i Radunović oslobođeni optužbe - Volim Podgoricu

Mandić i Radunović oslobođeni optužbe

Viši sud u Podgorici oslobodio je optužbi za nasilnu promjenu ustavnog poretka funkcionere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Slavena Radunovića. Iz tog političkog saveza su poručili da je to “prva u nizu pobjeda DF-a.”

Advokat Nikola Bulatović kazao je nakon izricanja presude da je odluka “očekivana i jedina ispravna”.

Prema navodima optužnice, Radunović i Mandić su se teretili da su 24. oktobra 2015. godine od 20 do 22 sata i 30 minuta na javnom protestu koji je organizovao Demokratski front (DF), koji je najavljen kao mirno okupljanje, pozivali da se silom promijeni ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi.

Sudija Vladimir Novović kazao je da je sud, prilikom donošenja odluke, posebno cijenio iskaz svjedoka Ranka Krivokapića koji je u to vrijeme obavljao funkciju predsjednika Skupštine.

Novović je naveo da je Krivokapićev iskaz bio objektivan, jasan i uvjerljiv. U obrazložnju se navodi da su 24. oktobra obraćanjem ispred Parlamenta Mandić i Radunović pokušali da umire prisutne građane, te da tužilac njihovo obraćanje nije vjerodostojno interpretirato, tj. da su izvučene iz konteksta.

“Prva u nizu pobjeda DF-a”

Oslobađajuća presuda liderima Demokratskog fronta (DF), koji su bili optuženi za nasilnu promjenu ustavnog uređenja, prva je u nizu pobjeda koji slijede u sudskim postupcima, saopšteno je iz tog političkog saveza.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com