OSLOBOĐENI: Stisnuta pesnica nije nezakonita - Volim Podgoricu

OSLOBOĐENI: Stisnuta pesnica nije nezakonita

Nikšićani Lazar Bjelica i Veljko Delibašić oslobođeni su optužbe da su se 23. marta drsko ponašali – kada je prvi podigao stisnutu pesnicu ispred nikšićke stanice policije, a drugi to fotografisao.

Sutkinja Biserka Jovanović konstatovala je da oni nijesu prekršili Zakon o javnom redu i miru.

“Očekivali smo oslobađajuću presudu, jer bilo bi smiješno da su nas osudili. Zahvaljujem se svim građanima koji su došli da me podrže. Veliko im hvala i idemo i dalje da se borimo”, poručio je Bjelica nakon izlaska iz Suda.

Građani koji su došli da ih podrže, aplauzom su ispratili vijest o oslobađajućoj presudi.

I Delibašić je rekao da je očekivao oslobađajuću presudu.

“Nas dvojica ponašanjem nikoga nijesmo ugrozili”.

Punomoćnik optuženih, advokat Siniša Gazivoda kazao je da je odluka sutkinje Jovanović jedini zakonit način da se okonča postupak.

“Jasno je da je ovdje bilo neko proizvoljno gonjenje od strane policije… Sud je pravilno postupio i nadam se da se ovo neće više nikome desiti i da će policija biti malo svjesnija i edukovanija o ljudskim pravima i o slobodi izražavanja”, kazao je Gazivoda.

Bjelica i Delibašić 23. marta bili su na protesnoj šetnji u znak podrške zbog smanjenih naknada za majke sa troje i više djece.

U Vučedolskoj ulici nepoznata osoba Bjelicu je udarila automobilom i on je otišao do stanice policije da slučaj prijavi.

Tada ga je prijatelj i fotografisao ispred Centra bezbjednosti sa podignutom pesnicom, nakon čega su ih policajci priveli.

“Žena koja me je udarila automobilom mora da plati 50 eura, a ja 30 jer sam se, tako kažu, kretao ulicom. Nijesam ništa potpisao i stojim iza toga da im to neću platiti”, poručio je Bjelica.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com