PODGORICA: Mandić i Radunović oslobođeni - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mandić i Radunović oslobođeni

Funkcioneri DF- a Andrija Mandić i Slaven Radunović oslobođeni su optužbi za pokušaj nasilne promjene ustavnog poretka prilikom protesta 24. oktobra 2015 godine, odlučeno je u Višem sudu.

Na prethodnom pretresu tužiteljka Ljiljana Lakić je sudu predložila da okrivljene oglasi krivim i kazni po zakonu jer smatra da je dokazano da su izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Ona je podsjetila da je 24. oktobra 2015. održan skup ispred Skupštine Crne Gore, navodno zbog loše materijalne situacije građana na kojem je zahtijevano formiranje prelazne vlade. Međutim, kako je istakla, na tom skupu nije bilo riječi o teškom položaju građana.

“Uz zvuke pjesme: “Pada vlada”, Mandić je kazao da “stvar mora da se dovede do kraja”. Da im je bio cilj da se formira prelazna vlada, ušli bi u Skupštinu Crne Gore da razgovaraju”, kazala je tada tužiteljka.

Suprotnog stava bili su okrivljeni i njihovi advokati koji su tvrdili da je oslobađajuća, jedina moguća presuda.

“Nikoga nisu pozivali na nasilje, već je ovo bio nečiji plan da se kompromituje DF i ovaj skup. Ne postoje dokazi protiv njih, jer u stvarnom životu ne postoji da su pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja”, kazao je advokat Nikola Medojević.

I njegov kolega Nikola Bulatović je istakao da nema ni jednog dokaza da su okrivljeni učinili bilo koje krivično djelo.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com