Kuljača otišao na robiju - Volim Podgoricu

Kuljača otišao na robiju

Biv­ši pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva Raj­ko Ku­lja­ča ja­vio se ju­če u Za­vod za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja (ZIKS) ka­ko bi počeo da izdržava ka­znu od dvi­je i po go­di­ne ro­bi­je na ko­ju je osu­đen zbog mal­ver­za­ci­ja u slu­ča­ju „Za­va­la”. Ka­ko „Dan” sa­zna­je, on je smje­šten u pa­vi­ljon E spu­škog za­tvo­ra, gdje će pro­ve­sti na­red­ne dvi­je i po go­di­ne.
Osim nje­ga, u slu­ča­ju „Za­va­la” osu­đen je i ne­ka­da­šnji se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva Dra­gan Ma­ro­vić, ko­me je iz­re­če­na ka­zna za­tvo­ra u tra­ja­nju od dvi­je go­di­ne. Oni su ogla­še­ni kri­vim da su zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pred­u­ze­ću Za­va­la in­vest pri­ba­vi­li imo­vin­sku ko­rist i op­štin­ski bu­džet ošte­ti­li za 820.000 eura.
Osta­li okri­vlje­ni u ovom slu­ča­ju, Đor­đe J. Pi­nja­tić, pred­sjed­nik ko­mi­si­je ko­ja je pro­cje­nji­va­la ra­do­ve na fa­bri­ci za pre­ra­du vo­de, Dra­gan S. Ži­nić, Slo­bo­dan Š. Đu­ro­vić, Ste­van Đ. Vu­če­tić, Sre­ten N. To­mo­vić, No­vak P. Sta­no­je­vić, Mar­ko S. Ka­lo­štro i Dra­gan M. Se­ku­lić osu­đe­ni su na po go­di­nu da­na za­tvo­ra pre­su­dom Ape­la­ci­o­nog su­da Cr­ne Go­re ko­ju je do­nio su­di­ja Mi­lić Me­đe­do­vić. Pre­su­da je po­sta­la pra­vo­sna­žna sre­di­nom de­cem­bra pro­šle go­di­ne.
Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, okri­vlje­ni su od sep­tem­bra 2007. do de­cem­bra 2008. go­di­ne, u Bu­dvi, ra­di re­a­li­za­ci­je za­klju­ča­ka sa ko­le­gi­ju­ma pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Bu­dva 14. 9. 2007. go­di­ne, u svoj­stvu slu­žbe­nih li­ca – Ku­lja­ča kao pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva i Ma­ro­vić kao se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva, is­ko­ri­šća­va­njem svog slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i ovla­šće­nja i ne­vr­še­njem svo­je slu­žbe­ne du­žno­sti, pri­ba­vi­li imo­vin­sku ko­rist pri­vred­nom dru­štvu Za­va­la in­vest, a Op­šti­ni Bu­dva na­ni­je­li šte­tu, u če­mu su im umi­šljaj­no po­mo­gli pred­sjed­nik i čla­no­vi ko­mi­si­je ko­ja je pro­cje­nji­va­la ra­do­ve na fa­bri­ci za pre­ra­du vo­de.

(Dan)

2 komentara

  1. Definitely believe that which you said. Your favourite reason seemed to be on the internet the simplest factor to consider of. I say to you, I definitely get irked at the same time as other people think about issues that they just don’t recognise about. You managed to hit the nail upon the top well defined out the entire thing without having side effect , other folks could take a signal. Will probably be again to get more. Thank you!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com