Marković obećao: Nećemo smanjivati penzije - Volim Podgoricu

Marković obećao: Nećemo smanjivati penzije

Premijer Duško Marković saopštio je da Vlada sigurno neće smanjivati penzije, usljed mjera štednje i fiskalne konsolidacije.

On je, nakon obilaska gradilišta kompleksa Luštica Bej, saopštio da penzioneri mogu biti bezbrižni.

“Ne samo da nećemo zamrzavati penzije, nego ćemo obezbijediti u skladu sa zakonom njihovo redovno usklađivanje. Što se tiče zarada u javnom sektoru, vidjećemo. Bojim se da će funkcioneri i njihove zarade opet biti na udaru”, rekao je Marković.

Kazao je da će sve druge mjere ići u pravcu zaštite standarda stanovništva, ali i obezbjeđivanja kvalitetnog punjenja budžeta kako bi se nosili s deficitom.

“Daćemo u zakup aerodrom Tivat”

Kad je riječ o Aerodromu Tivat, Marković je saopštio da će Vlada pokušati da ga valorizuje kroz model dugoročnog zakupa, jer joj ne odgovara mogućnost kreditiranja rekonstrukcije te vazdušne luke koji je predložila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

“Naše opredjeljenje je da ćemo Aerodrome Crne Gore u cjelini, a posebno aerodrom Tivat, pokušati da valorizujemo kroz model dugoročnog zakupa. Postoje ozbiljna interesovanja kredibilnih svjetskih kompanija i za ovaj prostor”, rekao je Marković.

Premijer je rekao da je cilj Vlade da se Aerodrom Tivat dovede na onaj nivo funkcionalnosti koji odgovara potrebama turističke privrede i građanima.

“Svakog dana se bavimo pitanjem valorizacije naših aerodroma kao ključnog elementa dostupnosti”, poručio je Marković.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com