NAŠI KOŠARKAŠI SPREMNI ZA IGRE MALIH ZEMALJA: Cilj odbraniti prvo mjesto - Volim Podgoricu

NAŠI KOŠARKAŠI SPREMNI ZA IGRE MALIH ZEMALJA: Cilj odbraniti prvo mjesto

Naša kombinovana košarkaška reprezentacija kasno večeras putuje za San Marino gdje će od 29. maja do 3. juna učestvovati na Igrama malih zemalja Evrope.

“Crveni” brane zlato osvojeno prije dvije godine na Islandu. U slaboj konkurenciji, u kojoj je samo Island potencijalna opasnost, zlatna medalja je obaveza.

“Idemo na takmičenje da ostvarimo rezultat sa prošlih igara a to je prvo mjesto. Ime Crne Gore na ovom spisku je ime favorita”, kazao je Radović koji će na ovom takmičenju imati funkciju selektora.

Nemanja Vranješ biće u ulozi kapitena. Uz njega u ekipi iz prošlih Igara malih zemalja još su Nikola Pavlićević i Milutin Đukanović.

“Naš cilj je da odbranimo zlato i sa tim zadatkom idemo na takmičenje”, kazao je Vranješ.

Na Igrama malih zemalja učestvuju države sa manje od milion stanovnika, a Crna Gora će igrati protiv, San Marina, Islanda, Kipra, Andore i Luksemburga.

“Za razliku od prošlih igara idemo u dosta izmjenjenom sastavu. Moraćemo da odigramo 110 odsto ako želimo da osvojimo zlato u San Marinu. Spremili smo dobro, igrači znaju šta su im zadaci na takmičenju i nadamo se najboljem”, kazao je Radović.

“Po imenima te ekipe nisu toliko atraktivne ali sigurno da neće biti lako. Igramo pet utakmica za pet dana – moraće svih 12 igrača da, da maksimum, kako bi ostvarili zacrtano”, rekao je Vranješ.

Crnu Goru će u San Marinu predstavljati: Nemanja Vranješ, Nikola Pavlićević, Mašan Vrbica, Milutin Đukanović, Marko Mugoša, Emir Hadžibegović, Aleksa Ilić, Vukota Pavić, Vasilije Knežević, Nemanja Radović, Vasilije Baćović i Zoran Nikolić.

U stručnom štabu selektora Radovića su trener Dušan Dubljević i fiziotarapeut Periša Čagorović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com