Odluka o Kalabiću-ruganje žrtvama i pokušaj falsifikovanja istorije - Volim Podgoricu

Odluka o Kalabiću-ruganje žrtvama i pokušaj falsifikovanja istorije

To što je Viši sud u Valjevu rehabilitovao Nikolu Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini, za SOBNOR-a Crne Gore je pogrešno i neprihvatljivo. V.D. predsjednika SOBNOR-a Radojica Radojević oštro osuđuje takvu reviziju istorije.

“Ovakva sudska Odluka predstavlja pokušaj revizije istorijskih činjenica na osnovu kojih je nedvosmisleno utvrđeno da je Kalabić, jedan od četničkih Komandanata direktno odgovoran za zločine nad civilima tokom 1943. i 1944. godine. Izražavamo čuđenje povodom donešene sramne Odluke suda u Valjevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića ratnog zločinca i saradnika okupatora”, kazao je CdM-u Radojević.

SOBNOR-a Crne Gore se odlučno protivi rehabilitaciji saradnika okupatora.

“Kako da slavimo pobjedu u Drugom svjetskom ratu ako rehabilitujemo poražene snage'”, pitaju se oni.

SOBNOR-a Crne Gore naglašava da svaka rehabilitacija ratnih zločinaca prestavlja ruganje žrtvama koje je naš narod od Triglava pa do Đevđelije podnio u našoj slavnoj i časnoj Narodnooslobodilačkoj borbi.

“Pokret kojem je pripadao Nikola Kalabić je bio na strani zla i nepravde, sarađivao je sa okupatorom, poražen u drugom svjetskom ratu i te činjenice ne mogu promijeniti nikakve sudske Odluke. Za SOBNOR –a Crne Gore ovakva Odluka nije ništa drugo do pokušaj falsifikovanja istorije i u suprotnosti je sa vrijednostima antifašizma i demokratije”, poručio je Radojević.

www.cdm.me

1 komentar

  1. cheers for the post and information! I think education is important for us so we must prepare the best education for our generation by sharing such great information with eachother!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com