Ostaje bez 45.000 jer nije održala reviju - Volim Podgoricu

Ostaje bez 45.000 jer nije održala reviju

Podgorička modna agencija “Fashion Montenegro“ dužna je da plati Opštini Budva 45.000 eura, jer u maju 2015. nije organizovala reviju poznate modne kuće “Escada”, za šta je dobila novac na ime sponzorstva.

Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev Opštine, piše u izvještaju Sekretarijata za zaštitu imovine.

Agencija “Fashion Montenegro”, čija je izvršna direktorica Olivera Milačić, uložila je žalbu na tu odluku.

Ističući da revija nije održana krivicom Opštine Budva, zbog kašnjenja sa ugovorenim isplatama novca.

U sekretarijatu tvrde da je Privredni sud “donio presudu kojom usvaja ovako postavljeni tužbeni zahtjev”.

Opština je 2015. sponzorisala reviju modne kuće „Escada“ i platila 45 hiljada eura, koja nije održana.

“Opština Budva je pred Privrednim sudom u Podgorici ustala sa tužbom radi isplate stečenog bez osnova, a u vezi sa ugovorom o sponzorstvu od 19. janura 2015. Na osnovu zaključenog ugovora, ‘Fasion Montenegro’ je bio u obavezi da organizuje modnu reviju brenda ‘Escada'… dok je Opština bila u obavezi da isplati iznos od 45.000 eura. Kako nije došlo do održavanja navedene modne revije, Opština Budva je tražila povraćaj datog novca“, piše u izvještaju Sekretarijata.

Kompanija “Fashion Montenegro“ uspješno je sarađivala sa Opštinom, pa je  2013. ispred zidina Starog grada organizovala reviju poznatog italijanskog modnog kreatora Roberta Kavalija koji je i doputovao u prijestonicu turizma.

Godinu kasnije organizovana je revija britanske kreatorke Vivijen Vestvud, koja se nije pojavila u Budvi, iako se spekulisalo da je ugovorom to bilo predviđeno, kao i u slučaju Kavalija.

“Fasion Montenegro” je  u ljeto 2016. organizovao ispred hotela „Avala“ modni šou  u okviru koga su predstavljene revije brendova “Gizia“ i “Just Cavalli“.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com