PARTIZAN VLADA SRBIJOM: Crno-bijeli osvojili duplu krunu pobjedom nad Zvezdom u finalu Kupa - Volim Podgoricu

PARTIZAN VLADA SRBIJOM: Crno-bijeli osvojili duplu krunu pobjedom nad Zvezdom u finalu Kupa

Fudbaleri Partizana kompletirali su duplu krunu u sezoni 2016/17. pošto su u finalu Kupa Srbije pobedili večitog rivala Crvenu zvezdu sa 1:0 (1:0). Ovo je klubu iz Humske šesta dupla kruna.

Partizan je do 15. trofeja u nacionalnom Kupu došao golom Nikole Milenkovića u 42. minutu. Tako je ovaj mladić, koji (pre)rano odlazi u beli svet, ukrao slavu Urošu Đurđeviću i, posebno, Leonardu, ove sezone strelcu tri pogotka u duelima sa večitim rivalom.

Izuzetno ofanzivno je ekipa Boška Đurovskog započela ovo gostovanje na stadionu najvećeg rivala, a silni napadi smanjivali su se jedan za drugim, pa se činilo da će se najpre zatresti Partizanova mreža.

Ipak, konstantni boravak na suparničkoj polovini terena, te četiri udarca za dvadesetak minuta, nisu bili dovoljni da se probije crno-beli bedem. O taj bedem, gosti su naprasno počeli da se odbijaju od 28. minuta. Sve što su dotad učinili crveno-beli, naglo je počelo da liči na “davnu prošlost”, jer su im se akcije zaustavljale na 40-ak metara od željenog mesta, a onda bi usledila Partizanova kontra. Jedna za drugom.

I, kada šanse nisu iskoristili Ristić, Plavšić i Donald na jednoj, odnosno Kosović, Leonardo u dva navrata i Đurđević na drugoj strani, usledio je crno-beli mat. Igrao se 42. minut kada je mladi Nikola Milenković, na centaršut Jankovića iz kornera sa desne strane, nadvisio Boaćija i Donalda, i glavom na oproštaju od “grobara”, jer mu sledi odlazak u Fjorentinu, obradovao Partizanove navijače – 1:0.

Bio je to rezultat i prvog poluvremena.

Prva prilika da se rezultat promeni u nastavku viđena je u 56. minutu. Plavšić je dobro prošao, ušao u šesnaesterac s desne strane, vratio loptu u sredinu, ali je Srnić nije zahvatio kako je želeo. A potom je želeo i korner, međutim, Mažić nije smatrao da je lopta otišla iznad Partizanovog gola uz nečiju pomoć…

Nepunih deset minuta kasnije malo je nedostajalo da Janković ponovo upiše asistenciju. Malo precizniji šut glavom Leonarda, posle centrašuta veziste s desne strane.

Nedugo zatim Leonardo je i nogom mogao da savlada Manojlovića. Iz okreta, međutim, loptu nije poslao ni jako ni precizno.

Pokušao je trener crveno-belih Đurovski da ojača napad, uvođenjem Vujaklije umesto Plavšića. Stevanoviću je, ipak, pripretio Ristić, šutem sa ivice šesnaesterca.

Crno-beli su mogli da otklone dilemu oko pobednika u 76. minutu. Posle izvedenog slobodnog udarca Ristića i loše reakcija Donalda, sevnula je kontra “parnog valjka”. Leonardo je izbacio Đurđevića, mladi Srbin je protutnjao levom stranom i kad je stigao u šesnaesterac Zvezde izabrao da šutne. I pogrešio.

Na drugoj strani, samo nekoliko minuta kasnije, Boaći je dobro šutirao sa 20 metara, ali ipak nedovoljno jako da matira Stevanovića.

Poslednju priliku da izjednači i odvede finale u produžetke imao je Milijaš u poslednjem, petom minutu nadoknade, ali je njegov odličan šut iz slobodnog udarca fenomenalno odbranio Nemanja Stevanović. Ostalo je 1:0.

Partizan ove sezone nije znao za neuspeh protiv Zvezde, u oba takmičenja. Dupla kruna je u Humskoj.

Partizan – Crvena zvezda 1:0 (1:0)

Strelac: Milenković u 42. minutu. Gledalaca: oko 25.000. Stadion: Partizana. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Žuti kartoni: Ostojić, Leonardo, Vulićević, Munir, Janković, Đuričković (Partizan), Donald, Plavšić (Crvena zvezda).

Partizan: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Munir, Jevtović, Kosović, Mihajlović (od 65. Đuričković), Janković (od 88. Ilić), Leonardo (od 84. Radin), Đurđević.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Le Telek, Anđelković, Donald, Ristić (od 86. Milijaš), Plavšić (od 68. Vujaklija), Kanga, Srnić (od 60. Milić), Boaći.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com