“Romeo i Julija” u Dodestu - Volim Podgoricu

“Romeo i Julija” u Dodestu

Predstava „Romeo i Julija“ (14+), koju je po drami Viljema Šekspira režirala Emilija Mrdaković, biće izvedena u nedjelju 28. maja u 12 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Nova produkcija Lutkarske scene rađena je u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra. Kroz vanvremensko Šekspirovo djelo teže da mladima usade optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj mračni svijet i učine ga boljim.

Ulogu Romea tumači Vule Marković, Juliju igra Jelena Simić, a pored njih u podjeli su i: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević/Branka Femić, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Uz rediteljku Emiliju Mrdaković, u autorskom timu su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Dubravka Drakić (lektor) i Slavka Nelević (koreograf).

Riječ rediteljke:

„Ljubav visi na žvaci u Veroni. To je prava istina“

“Teško je danas odbraniti tvrdnju da ljubav pokreće svijet. Ljubav je krhka i nepostojana. Teško ju je pronaći, prepoznati, uhvatiti, osjetiti, zadržati, promijeniti, pustiti, opisati… A svijet je pun zavisti, pohlepe, mržnje, sivila, iskrivljenosti, primitivizma, predrasuda, smrti, duhovnog i moralnog mrtvila, ali i ljubavi i sreće – sve to u svijetu ima svoje mjesto.
Predstava je zamišljena kao lutkarsko-dramska romantična tragedija mlade generacije koja kao gomila raste u mračnom svijetu. Njihove čiste namjere i osjećanja, bez obzira na to u kom vijeku i vremenu žive, na kraju budu uništene i pogašene. Šekspirovi Romeo i Julija su glas protiv neprijateljstva, mržnje i nasilja svih vremena. Veoma je teško snaći se u žestokom svijetu i u sistemu u kojem je jedino važno da budeš uspješan, da posjeduješ, da konzumiraš, da trošiš, da mrziš i uništavaš. Na fonu slike takvog svijeta, na površinu isplivava, kao nestvarna, ljubav Romea i Julije i njihov poseban, božanstveni dar da vole”.

www.cdm.me

2 komentara

  1. Good – I should definitely say I’m impressed with your blog. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info. The site ended up being truly simple to access. Nice job…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com