PODGORICA: U ponedjeljak debata “Crna Gora i učešće žena u politici – kako do ravnopravnosti” - Volim Podgoricu

PODGORICA: U ponedjeljak debata “Crna Gora i učešće žena u politici – kako do ravnopravnosti”

Nezavisni nedjeljnik Monitor i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) organizuju u ponedjeljak 29. maja u Podgorici u hotelu Hilton u 9.30 časova debatu na temu “Crna Gora i učešće žena u politici – kako do ravnopravnosti”.

Debata se organizuje u okviru projekta “Žene za demokratiju, žene za izbor(e)”, koji Monitor i CIN-CG realiuju uz podršku Vlade Holandije.

Cilj projekta je da podstakne raspravu u društvu o poziciji žena u politici i ojača akcije koje bi pomogle procese i reforme koje vode ka ravnopravnom položaju oba pola, što je jedan od važnih zadataka i izazova Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji.

Debata je zamišljena kao dijalog više različitih aktera – prvaka političkih partija, predstavnika/ca Vlade Crne Gore, Evropske unije, Holandije, nevladinih i partijskih aktivistkinja.

Debatu će otvoriti Henk van den Dol, ambasador Holandije u Beogradu, Suzana Pribilović, ministarka za javnu upravu u Vladi Crne Gore i Aivo Orav, ambasador Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Nakon toga, planirano je da svoje mišljenje o ulozi žena u politici daju lideri ili direktori političkih partija: Branko Čavor (DPS), Ivan Brajović (SD), Rafet Husović (BS), Andrija Mandić (Nova), Nebojša Medojević (PzP), Aleksa Bečić (Demokrate), Ranko Krivokapić (SDP), Miodrag Lekić (Demos), Srđan Milić (SNP) i Dritan Abazović (URA).

Predstavnice političkih partija govoriće o svojoj ulozi, dometima i ograničenjima. Pozvane su: Nada Drobnjak (DPS), Marija Blagojević (SD), Branka Bošnjak (PzP), Ljiljana Đurašković (Nova), Zdenka Popović (Demokrate), Tina Raičević (Demos), Snežana Jonica (SNP), Mirel Radić Ljubisavljević (SDP) i Rajka Glušica (URA).

Ekspertski pogled izložiće Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava, ali i drugi pozvani predstavnici institucija i civilnog društva.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com