Bogdanović: Ne vjerujemo u inicijative Danilovića - Volim Podgoricu

Bogdanović: Ne vjerujemo u inicijative Danilovića

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović kazao je da mu nije jasno zbog čega zamjenik predsjednika Demosa Goran Danilović u  trenucima kada je opozicija potpuno složna i jedinstvena u zahtjevima i uslovima koji su već ispostavljeni vlasti, “podstiče opozicioni sukob, napada Demokrate i šalje poruku da opozicija treba da se dogovori o onom o čemu se već dogovorila”.

Danilović je ranije predložio da svih 39 opozicionih poslanika potpišu jedinstveni zahtjev za ponavljanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim i lokalnim, na šta je Bogdanović odgovorio da za tim nema potrebe jer su zahtjevi opozicije jasni i ponovljeni više stotina puta. Danilović je u subotu, odgovarajući Bogdanoviću, kazao da je spreman da potpiše sve što su Bogdanović i Demokrate ispostavili kao uslove vlastima, ali da opozicija treba da se obaveže da će vratiti mandate ako DPS ne ispuni te uslove i da bojkotuje sve naredne izbore.

“Rezultati parlamentarnih izbora i lokalnih izbora u Budvi, Kotoru i Herceg Novom “manje ili više originalno” govore o tome čije su inicijative bile produktivnije. Svih ovih dvadesetak godina koliko Danilović obećava da će pobijediti DPS smo se naslušali i nagledali inicijativa radi inicijativa i sastanaka, radi sastančenja i potpisa koji se gaze prije nego se i mastilo na njima osuši”, naveo je Bogdanović.

On je dodao da na oprez navodi i inicijativa o Vladi izbornog povjerenja čiji je akter Danilović, jer kako je naveo, zna se koliko je dala rezultata. “Zar postoji iko u Crnoj Gori ko ne zna koji su zahtjevi opozicije, hiljadu puta predočeni i DPS-u i članovima diplomatskog kora i predstavnicima misija međunarodnih organizacija u Crnoj Gori? Prema tome, zašto nam sad to treba da sami sebi u stomak uskačemo i lopticu koja je sada kod DPS-a vraćamo u naše dvorište? Želi li to neko reakciju DPS-a, koja bi nakon toga odmah uslijedila u njihovom dobro poznatom stilu: “čekamo da se opozicija dogovori”, poručio je Bogdanović.

On je dodao da sa DPS-om i Milom Đukanovićem nema dogovaranja, da su njihovi uslovi za “diktatora” “uzmi ili ostavi” jer je DPS izigrao sve što je potpisao. Da neće Danilović da ustvrdi kako je bolje što imamo jednopartizam u Nikšiću, nego Herceg Novi kao još jednu oslobođenu opštinu i ljude koji će moći slobodno da se izjašnjavaju na nekim narednim izborima? Učestvovati na lokalnim izborima, ne preći cenzus, a onda pokušati da se „opere“ tako što će banalizovati uspjeh opozicionih partija – to sa korektnošću i ciljevima opozicionog birača nema dodira”, naveo je Bogdanović.  On je pitao Danilovića zbog čega je odbio predlog Nevena Gošovića da se predaju izborne liste u Nikšiću, pa onda povuku ako dođe do hapšenja lidera Demokratskog fronta.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com