Staford i pit bul izujedali Podgoričanina - Volim Podgoricu

Staford i pit bul izujedali Podgoričanina

Razjareni staford i pit bul  napali su, i više puta izujedali   Podgoričanina S. J. (37) dok je šetao obalom rijeke Morače, ispod mosta Milenijum.

Psi nepoznatog vlasnika tridesetsedmogodišnjaka su napali u petak oko 20 časova, dok je šetao ka Kajakaškom klubu.

Iako povrijeđen,  S. J. je spriječio pse da napadnu djevojku koja je šetala par metara ispred njega.

“Vijestima” je rečeno da su dva pomahnitala  psa nastavila da ujedaju  Podgoričanina u predjelu obje potkoljenice i dok je bježao ka mostu.

Težih posljedica spasili su ga prolaznici, koji su pse gađali kamenjem dok nisu izvukli S. J. na sigurno.

Kada su ga izveli na plato pored mosta, jedan od prolaznika zvao je službu Hitne medicinske pomoći, koja ga je transportovala u Urgentni blok.

Ljekari Kliničkog centra konstatovali su više ujednih rana.

“U predijelu obje potkoljenice više ujednih rana koje krvare. U predijelu zadnje strane lijeve potkoljenice ujedna rana”, piše u nalazu ljekara.

Podgoričanin je  rekao  “Vijestima” da se sjeća da su oba psa bila žuta, ali ne i da li su imala ogrlice.

“Pretpostavljam da su pušteni bez korpi, a ne lutalice, jer su ih nekoliko minuta prije toga vidjeli kako iz pravca  Zagoriča idu ka gradu. Nisam vidio da li su imali ogrlice, jer nijesam imao kada da obraćam pažnju na to. Sreća pa nijesu uspjeli da napadnu djevojku koja je bila na samo par metara, jer ne bi mogla da se odbrani niti bi uspjela da im pobjegne”, rekao je on.

Potvrdio je da su ujedi pobješnjelih pasa prestali tek kada  su prolaznici sa platoa pored Milenijuma počeli da ih gađaju kamenjem.

“Bježao sam uz brdo, ali oni su me i dalje ujedali. Spasili su me ljudi koji su ih gađali kamenjem i tako ih otjerali. Noge su mi nagrđene, ujedi su brojni,  rana na desnom listu još krvari…”, rekao je on. “ Ne znam ko može da pusti agresivne pse da šetaju među ljudima  bez korpe”.

Dodao je da mu je nakon incidenta prijatelj rekao da su  agresivni psi, bez korpe, povoca, i bez pratnje vlasnika, primjećeni i u park šumi na Zlatici.

“Nevjerovatno je da niko ne reaguje, iako bi trebalo da se vodi računa o tome. Grad je pun pasa lutalica. Da je neko ko je gledao ovo pucao u psa, svi bi se digli na noge da odbrane prava životinja, a sada svi ćute”, kazao je on.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com