Kim Džong Un: Spremamo veći poklon za Jenkije - Volim Podgoricu

Kim Džong Un: Spremamo veći poklon za Jenkije

Sjeverna Koreja saopštila da je njena posljednja proba balističke rakete bila uspješna i da je njen cilj bio testiranje novog sistema za precizno navođenje.

Sjevernokorejski lider Kim Džong-Un nadgledao je raketnu probu “precizno vođene balističke rakete sposobne za ultraprecizan udar”, sapštila je sjevernokorejska državna Korejska centralna novinska agencija.

On je naredio razvoj još moćnijeg strateškog naoružanja, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, balistička raketa odletjela je prema istoku i pogodila planiranu ciljnu tačku uz odstupanje od nekoliko metara, prenio je Jonhap.

Rojters navodi da je Sjeverna Koreja ispalila u ponedjeljak najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja je pala u more kod njene istočne obale, u posljednjoj u ubrzanoj seriji raketnih proba kojima prkosi pritiscima iz svijeta i prijetnjama novim sankcijama.

Istovremeno, sjevernokorejski lider najavio je da će ta izolovana država razviti još moćnije oružje u više faza. Kako je prenijela sjevernokorejska državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA) ta odluka je u skladu sa “rasporedom odbrane” od SAD, prenosi Rojters.

“On je izrazio uvjerenje da će napraviti veći korak naprijed, kako bi poslao veći poklon paket ‘Jenkijima’, kao odmazdu zbog američkih provokacija”, prenijela je KCNA riječi Kim Džong-una.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com