PODGORICA: City Groove – spektakl koji se ne propušta! - Volim Podgoricu

PODGORICA: City Groove – spektakl koji se ne propušta!

Narednog vikenda glavni grad Crne Gore biće centar muzičkih dešavanja i to zahvaljujući festivalu City Groove koji će biti održan od  2. do 4. juna na Stadionu malih sportova.

FOTO: Boris Šekularac

 

“Prije godinu dana smo sa istog mjesta poručili da ćemo istrajati u borbi da napravimo što bolji i veći festival i mislim da smo opravdali očekivanja. Prošle godine smo imali jedno svjetsko ime, ove godine imamo tri, mislimo da su Podgorica i Crna Gora na ovaj način pokazala da je festivalski centar pa vas pozivam da u što većem broju dođete na Stadion malih sportova i da svima pokažemo da jesmo to što sam kazao i da pomognemo svima koji žele da rade  koncerte da lakše prezentuju  Podgoricu i Crnu Goru kao koncertnu destinaciju” istakao je na početku konferencije za novinare održane u Hard Rock Cafeu Dragan Bulajić, direktor i jedan od osnivača City Groove festival.

 

FOTO: Davor Milosavljević

 

Festival City Groove prvi je zeleni festival u Crnoj Gori, a predstavnica UNDP-a Fiona Mekluni pozvala je sve da daju svoj doprinos kupovinom karte za prve dvije večeri.

“Posebno smo ponosni što smo uključeni u ozelenjavanje najvećih muzičkih ljetnjih festival, što  čini poseban segment turističke ponude Crne Gore. Počinjemo sa City Groove festivalom, a kupovinom zelene ulaznice za ovu manifestaciju ulazete 50 centi za održive projekte u turizmu Crne Gore i postajete naš partner i pomažete da muzičkim festivalima damo zeleni segment. Time dokazujete da Crna Gora sazrijeva na ekološkom putu čineći prave stvari kako bismo smanjili karbonski otpad” istakla je Mekluni.

FOTO: Davor Milosavljević

 

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice, Nela Savković Vukčević podsjetila je zašto se Glavni grad prije dvije godine uključio u projekat “City Groove.

“Željeli smo da ispunimo dugogodišnju želju građana da dobiju gradski festival, veliku manifestaciju koji smo povezali sa velikim razlogom za proslavu obnove crnogoske  nezavisnosti. Ove godine festival se održava u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta”napomenula je Savković Vukčević ističući da ovaj festival umnogome doprinosi boljoj kulturnoj i turističkoj ponudi Podgorice.

Elektropirvreda Crne Gore je uz City Groove festival od samog početka, podsjetila je Eleonora Albijanić PR EPCG.
“Prepoznali smo kvalitet koji traje. Nadamo se da će i ove godine naša podrška doprinijeti da Stadionom malih sportova struji neka dobra energija” kazala je Albijanić.

Producent festival Balša Vojičić još jednom je podsjetio da će tokom trodnevne manifestacije publika imati priliku da čuje najveća imena svjetske i domaće muzičke scene koju predvode Bob Sinclar i Antoine Clamaran prvo veče,
“Morcheeba” i Gibonni, drugu noć, dok će u završici nastupiti “Queen Real Tribute” i “Psihomodo pop”.

FOTO: Davor Milosavljević

 

“Kao i prethodnih godina, i ovoga puta vodili smo računa o produkciji, pa ćemo i taj dio festivala dići na jedan veći nivo. Naime, imaćemo najveću binu do sada. Biće 25 metara u frontu, visoka 12 metara, a takođe smo vodili računa i o video i audio produkciji za koju će biti zaduženi stričnjaci is Evrope. Tokom tri dana, publika neće uživati samo u sjajnom muzičkom programu, sa najvećim imenima, već smo pripremili pravi audio-vizuelni spektakl za koji su raduženi profesionalni VJ i light inžinjeri. Imaćemo i najmoderniji sound sistem, a da bi sve bilo na vrhunskom nivou ove godine će u produkciji raditi 30 ljudi. Napravićemo pomak i kad je u pitanju idejni projekat scenografije, a radila ga je renomirana dizajn kuca iz Evrope. Na sceni će biti najmodernija rasvjeta, led zidovi i laser show system. Nadamo se da ćete primijetiti razliku, potrudili smo se da to bude mnogo bolje i drugačije, a pozvao bih ljubitelje dobre muzike da dođu, daju nam podršku kako bismo postal dio festivalske mape Evrope” otkrio je Vojičić dodajući da je veliko interesovanje za ovogodišnj festival ne samo crnogorske, već i publike iz regiona.

 

Novinare je zanimalo koliko je bilo teško dovesti svjetska imena, a Bulajić je otkrio da su pregovori bili dugi i teški, kao i da nijesu imali pretjeranih zahtjeva kad je u pitanju rajder lista. Karata u prodaji još uvijek ima, a organizatori su  organizovali i prevoz iz Nikšića, pa svi zainteresovani svoju povratnu kartu mogu rezervisati putem Facebook stranice.

Druge večeri (3.jun) ljuditelji fudbala imaće priliku da tokom koncerata direktno prate finale finala Lige šampiona.

2 komentara

  1. Beging with the entire wales well before just about any planking. Our own wales can easily compilation of calculated forums those thickness analysts could be the similar to some of the shell planking along with more significant damage so that they project after dark planking. planking

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com