PODGORIČANIN U SUPERFINALU! GLASAJTE! - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN U SUPERFINALU! GLASAJTE!

Podgoričanin Šćepan Stojanović plasirao se u superfinale takmičenja “Ja imam talenat”, gdje će se ovog četvrta boriti za pobjedu.

On je jedini naš predstavnik u finalu ovog takmičenja.

Glasovi žirija i publike u polufinalnoj emisiji su se poklopili i postao je prvi superfinalista, što posebno daje na značaj Šćepanovom uspjehu.

Ovaj naš sugrađanin harmoniku svira još od 10 godine.

“Od 10-te godine sviram harmoniku, završio sam nižu i srednju školu “Vasa Pavić” u Podgorici u klasi profesorice Irene Merdović. Sad sam tri godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Peđe Jankovića.”, naglašava Šćepan.

“Još kao mali volio sam muziku i razne instrumente, a harmonika je bila instrument koji me je posebno privlačio i imao sam želju da sviram i uz podršku mog djeda  i roditelja dobio sam instrument. A nakon toga upisali su me i u muzčku školu.

Brojne nastupi i nagrade su iza Šćepana…

“Imam mnogo solo nastupa. Kako u srednjoj školi tako i  sad na akademiji. Imam 12 nagrada. Od toga 10 prvih i dvije druge, tri puta zaredom sam pobjednik na republičkim takmičenjima u CG. 

Osvojio sam sedam prvih nagrada na internacionalnim takmičenjima, tri prve nagrade na takmičenju Accordeon art Sarajevo, dvije prve nagrade Dani harmonike Bijeljina, prva nagrada Harmonika fest Tivat, prva nagrada Akordeon fest Knjaževac, druga nagrada Zvezdane staze Novi Sad i druga nagrada Harmonika fest Tivat.

Imao sam nekoliko solistickih koncerata širom Crne Gore, ali i u inostranstvu. Izdvojio bih festival Espressivo CG i Nei dei luoghi Venecija ITA.” zaključio je Podgoričanin.

Do sada je u takmienju “Ja imam talenat”  odsvirao nekoliko kompozicija, od narodnjaka do muzike iz pjesme “Smooth Criminal” Majkla Džeksona, zbog čega mu je cio žiri aplaudirao, pa čak i Žika Todorović, koji to rijetko kad radi.

Tako je ovaj Podgoričanin fascinirao četvoročlani žiri ali i publiku, pa je sad pred njim  težak zadatak da nadmaši samog sebe i osvoji ovo prestižno regionalno takmičenje talenata. A zato će mu biti potrebna  i naša podrška.

Crna Gora glasa tako što  u poruci salje broj 9 na 14560 za Crnu Goruroj  na broj 1456.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com