DRŽAVLJANIN CRNE GORE UHAPŠEN U ITALIJI - Volim Podgoricu

DRŽAVLJANIN CRNE GORE UHAPŠEN U ITALIJI

Dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re Ha­lil Be­ri­ša (37) uhap­šen je u Ita­li­ji zbog sum­nje da je pre­tu­kao mla­đeg dr­ža­vlja­ni­na Ru­mu­ni­je, ko­jem se ta­mo­šnji lje­ka­ri i da­lje bo­re za ži­vot. Pre­ma pi­sa­nju ita­li­jan­skih me­di­ja, in­ci­dent se do­go­dio prošlog po­ne­dje­ljka u gra­du Le­će, a osum­nji­če­ni Be­ri­ša uhap­šen je u subotu, na­kon što su is­tra­žne rad­nje po­ka­za­le da je on na­nio niz te­ških tje­le­snih po­vre­da Ru­mu­nu. Dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re sum­nji­či se da je na­pao i bru­tal­no pre­bio Ru­mu­na, na­kon če­ga ga je osta­vio bez svi­je­sti u lo­kvi kr­vi i po­bje­gao.
I Be­ri­ša i po­vri­je­đe­ni mla­dić su imi­gran­ti bez stal­nog mje­sta bo­rav­ka u Ita­li­ji.
In­ci­dent se do­go­dio u bli­zi­ni že­lje­znič­ke sta­ni­ce u Le­ćeu. Pro­la­zni­ci su od­mah po­zva­li po­li­ci­ju. Pre­ma pi­sa­nju ita­li­jan­skih me­di­ja, po­vri­je­đe­ni dr­ža­vlja­nin Ru­mu­ni­je hit­no je pre­ba­čen u bol­ni­cu, gdje mu se lje­ka­ri bo­re za ži­vot. Od­mah po pri­je­mu u bol­ni­cu, on je hit­no ope­ri­san.
Iden­ti­fi­ko­va­nju osum­nji­če­nog, osim do­ka­za sa li­ca mje­sta, do­pri­nio je is­kaz oče­vi­ca ko­ji je is­pri­čao ka­ko je do­šlo do in­ci­den­ta i ko­ji je opi­sao na­pa­da­ča. Na­i­me, Be­ri­ša se u ka­snim ve­čer­njim sa­ti­ma po­sva­đao sa Ru­mu­nom, naj­vje­ro­vat­ni­je oko nov­ca. To­kom sva­đe, on je uda­rio Ru­mu­na, ko­ji je iz­gu­bio rav­no­te­žu i pao na as­falt uda­riv­ši gla­vom u be­ton­sku ivi­cu. Be­ri­ša ga je uda­rio još ne­ko­li­ko pu­ta, od če­ga je po­vri­je­đe­ni iz­gu­bio svi­jest.
Zva­nič­ni­ci ita­li­jan­ske po­li­ci­je or­ga­ni­zo­vli su kon­fe­ren­ci­ju za me­di­je po­vo­dom ovog do­ga­đa­ja, na ko­joj su iz­ni­je­li sa­zna­nja i ape­lo­va­li na gra­đa­ne da bu­du na opre­zu zbog ova­kvih si­tu­a­ci­ja. Sa­op­šti­li su i da o ozbilj­no­sti po­vre­da ko­ja je za­do­bio Ru­mun naj­bo­lje go­vo­ri či­nje­ni­ca da je na­kon in­ci­den­ta pro­na­đen bez svi­je­sti u lo­kvi kr­vi.
Ne­ko­li­ko da­na is­tra­ge ita­li­jan­ske po­li­ci­je uka­za­lo je na čvr­stu sum­nju da je po­vre­de opa­sne po ži­vot mla­di­ću iz Ru­mu­ni­je na­nio Be­ri­ša. Iz ta­mo­šnje po­li­ci­je sa­op­šti­li su da je bi­lo te­ško pro­na­ći tog cr­no­gor­skog dr­ža­vlja­ni­na jer kao imi­grant ne­ma stal­no mje­sto bo­rav­ka. Zna­ju­ći da ga po­li­ci­ja tra­ži, osum­nji­če­ni dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re da­ni­ma se skri­vao i ni­je do­la­zio na mje­sta ko­ja ina­če po­sje­ću­je. Čak ni­je obi­la­zio ni kan­ti­ne u ko­ji­ma se imi­gran­ti hra­ne.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com