Koncert Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” u KIC-u - Volim Podgoricu

Koncert Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” u KIC-u

JU Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” povodom 70 godina rada priređuje koncert pod nazivom “Susret generacija” u ponedeljak, 05. juna 2017. u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović u 20h.

Program koncerta sačinjavaju poznata djela klasične muzike:

V.Mocart: Uvertira za operu “Titus”
F.Šubert: Simfonija br. 5, B-dur (D. 485)
F.Šopen: Koncert za klavir i orkestar br. 1 op. 11, e-moll
Simgoniski orkestar koji će izvoditi ova djela, formiran je od učenika, nastavnika i nekadašnjih učenika škole „Vasa Pavić”.

Koncertom „Susret generacija” obilježiće ovu značajnu godišnjicu ne samo za njihovu školu već i za cijelu crnogorsku muzičku zajednicu jer je to i 70. godišnjica organizovanog muzičkog školstva.

Solistkinja na klaviru je Vladana Perović, nekada čudo od djeteta koja je nakon ubrzanog učenja završila srednju muzičku školu “Vasa Pavić” sa 16 godina, a zatim nastavila školovanje na Konzervatorijumu “Santa Cecilia” u Rimu gdje je danas studentkinja postdiplomskih studija.

Dirigent Julio Marić pripada trećoj generaciji učenika upisanih u srednju muzičku školu koja je u to vrijeme djelovala pod nazivom “Njegoš”. U istoj školi kasnije nastavlja i svoj pedagoški rad, a profesionalni vrhunac ostvaruje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kao dugogodišnji redovni profesor na Odsijeku za kompoziciju i dirigovanje. Uz to ima zavidnu karijeru kao dirigent i do danas je imao preko 510 koncerata ozbiljne muzike u zemlji i inostranstvu. Njegov kompozitorski opus ozbiljne i zabavne muzike broji preko 580 djela. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj umjetnički i pedagoški rad.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com