Ovih 15 porodica su danas NAJSREĆNIJE u Podgorici! (FOTO) - Volim Podgoricu

Ovih 15 porodica su danas NAJSREĆNIJE u Podgorici! (FOTO)

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović danas je uručio ključeve od stanova za 15 porodica u stanju socijalne potrebe, koje su na konkursu Glavnog grada stekle pravo na dodjelu stambenih jedinica.

Stanove su dobili Darko Mijušković, Ranka Ivanović, Sabaedina Nikezić, Slavka Luković, Safet Ajkunić, Ćerim Rujović, Ifeta Alković, Lirija Camaj, Jasna Mulić, Age Gojčaj, Sanela Nikčević, Snežana Perović, Senada Adžović, Nedžat Emini i Dragica Maraš.

Stijepović  je, čestitajući dobitnicima stanova, izrazio zadovoljstvo što je gradska uprava uspjela da riješi jedno od njihovih najvažnijih životnih pitanja.

Gradonačelnik je ocijenio da gradska uprava na taj način potvrđuje da sa posebnim senzibilitetom i odgovornošću pristupa rješavanju najvažnijih životnih problema za one građane kojima je ta pomoć najpotrebnija

On je tom prilikom podsjetio i da Glavni grad sprovodi konkretnu socijalnu politiku usmjerenu u cilju pruzanja što kvalitetnijih usluga i servisa svim građanima u stanju socijalne potrebe.

„Glavni grad na godišnjem nivou izdvaja preko dva miliona eura za razne aktivnosti iz oblasti socijalne i dječje zaštite ne uključujući milionske vrijednosti zemljišta koje se ustupa za rješavanje stambenih pitanja penzionera, raseljenih lica i realizaciju brojnih drugih projekata koji imaju naglašenu socijalnu komponentu” – naglasio je Stijepović.

On je istakao da Glavni grad pruža njegu i pomoć u kući starim licima, za preko 2.500 djece su prošle godine obezbijeđeni besplatni kompleti udžbenika i preko 2.500 paketića za novorođenčad, za preko 100 djece novčana pomoć za kupovinu školskog pribora, preko 550 obroka dnevno se posluži u Narodnoj kuhinji, a preko 300 djece ima pravo na odmor i rekreaciju u odmaralistu na Veruši.

„Mi u gradskoj upravi predano i u kontinuitetu vodimo računa o socijalno najranjivijim grupama stanovništva, pa je nedavnim stavljanjem u funkciju Prihvatilišta za beskućnike samo u proteklih godinu u Glavnom gradu počelo da funkcioniše četiri nova socijalna servisa, nakon Ženskog paviljona u JU za smjestaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Dnevnog centra za podršku djeci u riziku” – ocijenio je Stijepović.

Gradonačelnik je saopštio i da Realizacijom projekta izgradnje stanova kroz Regionalni stambeni program, u kojem je Glavni grad takođe partner, na trajan i kvalitetan način rješava stambeno pitanje za porodice najranjivijih grupa stanovištva sa Konika.

Stijepović je podsjetio da je Glavni grad za potrebe izgradnje objekata za raseljena lica ustupio oko 13,87 ha približne vrijednosti 4,5 miliona eura na području DUP ’’Konik –Vrela ribnička II’’ i naknadu za komunalno opremanje zemljišta izražavajući posebno zadovoljstvo što će u mandatu ove gradske uprave biti riješeno najbitnije egzistencijalno pitanje za veliki broj porodica od kojih je većina do sada živjela u jako teškim i gotovo nehumanim uslovima dugi niz godina.

„Glavni grad će i ubuduće nastaviti da pruža snažnu podršku svim socijalnim programima i da vodi odgovornu socijalnu politiku u cilju što veće brige o najugroženijim građanima Podgorice i podizanja kvaliteta njihovog života” – zaključio je Stijepović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com