SJEĆATE LI SE? Ovo je LEGENDARNA Budućnost prije 25 godina, EVO KO JE SVE IGRAO - Volim Podgoricu

SJEĆATE LI SE? Ovo je LEGENDARNA Budućnost prije 25 godina, EVO KO JE SVE IGRAO

Predvodio ih je legendarni Dimo Mitrović, igrali su odličan fudbal, izbacili super talentovane klince koji su kasnije imali dobre karijere, neki čak i postali reprezentativci Jugoslavije – Budućnost je u prvi šampionat posle raspada velike Jugoslavije ušla sa visokim ambicijama.
Talentovani tim sezonu je međutim okončao na 10. mjestu sa 36 bodova i učinkom od 14 pobjeda i poraza i osam remija…
Ekipu su u sezoni 1992/1992 sačinjavali momci sa slike:
GORNJI RED: Zoran Perović, Žarko Dragaš, Goran Đurović, Radislav Dragićević, Niša Saveljić, Miodrag Vukotić, Boro Janičić, Saša Petrović, Zoran Gajević (ekonom).
SREDNJI RED: Savo Rogošić (trener), Srdan Dmitrović, Viktor Trenevski, Dejan Rabrenović, Savo Barac, Zlatko Kostić, Obren Sarić, Vanja Popović, Dimitrije Mitrović (šef stručnog štaba).
DONJI RED: Igor Dragićević, Slobodan Šćepanović, Dragan Maraš, Siniša Jelić, Mladen Perović, Ljubo Radunović (fizioterapeut).
Strašna ekipa od kojih je većina igrača brzo napravila respektabilne internacionalne karijere. Prvo u regionu, a onda i u jačim ligama… Žarko Dragaš je preko Rudara otišao u Crvenu zvezdu (prije avantura u Švedskoj i Grčkoj), Boro Janičić se brzo obreo u Seulu, Radislav Dragićević je pojačao Vojvodinu (kasnije bio u Bečeju, Borcu, pa u Grčkoj čak osam godina, uz jednu na Kipru), za njim kasnije i Miodrag Vukotić (prije odlaska u Milan, pa austrijskih i švajcarskih epizoda) i Savo Barac (kasnije bio u Izraelu, Francuskoj, Grčkoj…).

Bilo je u toj ekipi igrača koji su kasnije bili u Bordou, Milanu, Malagi, Makabiju, Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini…, igrali za reprezentaciju Jugoslavije

 

Saša Petrović je čuvao mrežu OFK Beograd, prije odlaska u Koreju, Španiju i Kinu, Viktor Trenevski se dokazivao u Partizanu, isto kao i Niša Saveljić koji je preko Hajduka iz Kule stigao do Humske i iz ove ekipe napravio najbolju karijeru, kasnije bio i reprezentativac Jugoslavije, član velikog Bordoa i mnogih francuskih prvoligaša….
Siniša Jelić je bio član Obilića, internacionalac u Portugalu i Grčkoj, Dejan Džogo Rabrenović stub odbrane Sartida iz Smedereva, kasnije Čukaričkog, Mladen Perović Rudara i subotičkog Spartaka. Vanja Popović je preko Zemuna stigao do Hihona, Malage i Hetafea, Zlatko Kostić je bio u Španiji i Grčkoj, sjajni ljevak Igor Dragićević i majstor Srdan Dmitrović takođe u Grčkoj, a Dragan Maraš na Kipru. Vezista Slobodan Šćepanović bio je zapažen u Lucernu, tada rezervni golman Zoran Perović oprobao se u Novom Pazaru, dok je Goran Đurović, dugo godina bio kapiten Budućnosti,a jedan period svoje karijere proveo je u Grčkoj, a Obren Sarić bio član više crnogorskih klubova, a nosio je i dres Mladosti iz Lučana.

Impresivan tim!

(volcanoplus.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com