DRAMA U MAKEDONIJI: Pokušaj ubistva minsitra za zdravstvo u Skoplju - Volim Podgoricu

DRAMA U MAKEDONIJI: Pokušaj ubistva minsitra za zdravstvo u Skoplju

U Skoplju je danas pucano na dosadašnjeg ministra za zdravstvo Makedonije Nikolu Todorova, ali napadač nije uspio da ga pogodi.

Muškarac je u Todorova pucao ispred Ministarstva za zdravlje, gdje je pošao da preda dužnost novom ministru Arbenu Taravariju.

Prema prvim informacijama Televizije Telma, napadač je uspio da ispali tri metka iz pištolja pravcu Todorova, ali ga nije pogodio. Makedonska televizija navodi da, prema nezvaničnim informacijama, napad nema političku pozadinu.

Napadač je, kako se nezvanično saznaje, blizak srodnik djevojčice Tamare koja je čekajući da joj zdravstveni fond isplati novac za liječenje u inostranstvu, preminula.

Napad se dogodio kada se Todorov prilikom ulaska u Ministarstvo na stepenicama pozdravljao sa snimateljima, koji su čekali da uđu kako bi snimili primopredaju. Tada je napadač izvadio pištolj i počeo da puca, nakon čega je intervenisalo obezbjeđenje Ministarstva koje je onemogućilo napadača i savladalo ga.

Policija je potvrdila da u 12.05 “fizički napadnut uz upotrebu vatrenog oružja” bivši ministar i funcioner VMRO DPMNE ispreg zgrade Ministarstva zdravlja u centru Skoplja.

Visoki funcioner VMRO – DPMNE Nikola Todorov prije dva dana podnio ostavku na mjesto poslanika u Sobranju Makedonije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com