Đukanović – Davije: CG ima punu podrška u ostvarivanju ciljeva - Volim Podgoricu

Đukanović – Davije: CG ima punu podrška u ostvarivanju ciljeva

Crna Gora ima punu podršku u ostvarivanju njenih strateških i nacionalnih ciljeva, poručila je šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije tokom sastanka sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Ona je ukazala na značaj posvećenosti svih struktura društva sprovođenju reformi, čiji je cilj dalji demokratski i ekonomski razvoj države.

Kako navode iz vladajuće stranke, Đukanović je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju Crna Gora ima sa OEBS-om od obnove državne nezavisnosti, ali i u periodu prije 21. maja 2006. godine.

“Zahvaljujući takvoj saradnji Crna Gora je uspješno savladavala reformske izazove u oblasti vladavine prava, parlamentarne demokratije, bezbjednosti i u drugim sferama, u okviru tri dimenzije OEBS-a”, kazao je Đukanović.

On je naglasio da su napravljeni ozbiljni iskoraci u unapređenju izbornog zakonodavstva i realizaciji izbornih praksi, što je doprinjelo da Crna Gora ostvari veoma značajan napredak u integracionim procesima i njenom ukupnom demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju.

www.cdm.me

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com