UBISTVO U PLAVU: Uhapšeni mladići, pronađen krvav novac - Volim Podgoricu

UBISTVO U PLAVU: Uhapšeni mladići, pronađen krvav novac

Plavljanin Marko Šoškić i Bjelopoljac Aleksandar Konatar uhapšeni su sinoć zbog sumnje da su u noći između utorka i srijede provalili u kuću Vuka Dašića (82), u namjeri da je opljačkaju a potom ubili njegovu suprugu Gordanu (84) a njemu nanijeli teške povrede, potvrđeno je CdM-u iz Uprave policije.

Marko Šoškić (24) i Aleksandar Konatar (35) sumnjiče se da su direktni izvršioci krivičnog djela, dok se Markov brat Miloš i još jedna osoba sumnjiče da su znali za ovo krivično djelo i prikrivali ga.

“Osumnjičeni Miloš Šoškić i Aleksandar Konatar će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu. U toku su konsultacije sa tužiocem u vezi sa druga dva lica jer za jedno postoje indicije da je znao za krivično djelo i prikrio ga, dok za druge postoje indicije da je pomogao učiniocima nakon izvršenja krivičnog djela”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je za samo nekoliko sati rasvijetlila ovaj slučaj koji je šokirao mještane ove opštine na sjeveru. Novac koji je nađen kod osumnjičenih, kako nam je rečeno iz policije, bio je krvav.

“Sumnja se da su Miloš Šoškić i Konatar iz kuće Dašića ukrali oko 600 eura i pušku, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta. Policijski službenici su kod jednog od osumnjičenih pronašli veći dio ukradenog novca, a takođe pronađena je i ukradena puška. Osim toga, pronađeni su i izuzeti predmeti i tragovi za koje se sumnja da su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela. Sve navedeno će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja”, kazali su nam iz Uprave policije.

CdM saznaje i da se navodno traga za još nekoliko osoba, a uhapšeni su priznali krivično djelo.

Prema saznanjima našeg portala, braća Šoškić su iz naselja koje je u blizini mjesta zločina, tako da se sumnja da su dobro poznavali Dašiće.

Pljačkaši su, kako se sumnja, upali u kuću oko tri sata iza ponoći, nesrećnu staricu istukli, a potom je ugušili krpom koju su joj stavili na usta. Njenog supruga Vuka su vezali i nanijeli mu teške povrede, tako da mu je polomljena lobanja, rebra i lice.

Pretpostavlja se da su počinioci ušli u kuću kroz jedan od podrumskih prozora koji je bio vidno oštećen. Vuko je smješten u Opštoj bolnici u Beranama i u stabilnom je stanju. Nakon drame koja se odvila u njegovoj kući, uspio je da se osvijesti i potraži pomoć komšija.

Rodbina i prijatelji juče su u šoku i nevjerici prepričavali ovaj tužan događaj u Plavu, a policija je cio dan pretraživala teren oko kuće Dašića koja se nalazi odmah pored magistralnog puta Plav-Gusinje.

Dašići su živjeli povučenim životom. Bavili su se stočarstvom, a nijesu imali djece.

Ovo nije prvi put da su pljačkaši napali Dašiće, a staračka domaćinstva i napuštene kuće su česte mete razbojnika u ovom gradu. Već nekoliko godina unazad pljačkaši obijaju napuštene kuće u selima ili vikendice gdje vlasnici dolaze samo preko ljeta.

www.cdm.me

2 komentara

  1. I discovered your blog post internet site on google and appearance some of your early posts. Keep in the really good operate. I simply additional increase your Rss to my MSN News Reader. Seeking forward to reading far more from you finding out down the road!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com