GORE DRUŠTVENE MREŽE Sprdnja sa Fatićevom izložbom PODGORIČKIH FOTOGRAFIJA (FOTO) - Volim Podgoricu

GORE DRUŠTVENE MREŽE Sprdnja sa Fatićevom izložbom PODGORIČKIH FOTOGRAFIJA (FOTO)

Samostalna izložba Zorana Fatića “Podgorica na razglednicama s kraja XIX vijeka do 80-tih godina XX vijeka”,  u KIC “Budo Tomović” izazvala je pravi požar na društvenim mrežama u Crnoj Gori!

Sve je počelo kada je neko “provalio” da su pojedine fotografije plagijati, odnosno da su retuširane, da su sa njih izbrisani savremeni detalji poput klima na kućama i modernih automobila, te da su onda potpisane kao fotografije iz vremena prije Drugog svjetskog rata.

NOVI PLAGIJAT: Ulice Moskve autor predstavio kao ulice Podgorice! (FOTO)

Danas je na društvenim mrežama objavljen novi skandal. Naime, Fatić je poznatu fotografiju “Proljeće u Moskvi” iz 1959.godina, autora Andreja Kruglikova, potpisao kao fotografiju sa podgoričkih ulica 1958. godine!

Podgoričani su reagovali različito, od onih koji su revoltirani pokušajem da im se “podmetne” do drugih koji su sve obrnuli na šalu.

Tako su se na Facebook-u munjevito pojavile “autorske” fotografije – parodije na Fatićevu izložbu.

Foto Facebook

Poznate fotografije su smještene u podgorički milje i izazvale salve smijeha.

“Stari most napravljen 1946 godina, i dalje prkosi vremenu, opstao i odolio zubu vremena.”

Ispod crno bijele fotografije Milenijuma, jedan Podgoričanin je napisao: Stari most napravljen 1946 godina, i dalje prkosi vremenu, opstao i odolio zubu vremena.

Fotografija sinoćnjeg hapšenja kriminalne grupe Škaljaraca dobila je novu legendu: Podgorica 1942. Italijanski karabinjeri hapse dobre i prepoštene partizane.

A ovo je postao “Virpazar 1931- godine”

A bilo je i morbidnog humora:

Jedan korosnik FB je ukazao na retuširanu fotografiju Crkve Svetog Đorđa.

Ministarstvo pravde usvojilo je prijedloge Centra za građansko obrazovanje da plagijat bude definisan kao krivično djelo, a mnogi Podgoričani koji su ljuti ovako “drskim” nastupom Fatića, pitaju se da li će ovaj slučaj imati epilog na sudu.

 

 

 

3 komentara

  1. I’ve stumbled upon your blog in the past, but I’ve never left a comment. Finally, I thought to myself, “I should post a comment.” So here is my comment! Keep up the good work! I enjoy your blog and would hate to see them end.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com