PODGORICA U skloništu za beskućnike samo jedna osoba - Volim Podgoricu

PODGORICA U skloništu za beskućnike samo jedna osoba

U skolništu za beskućnike u Vardarskoj ulici trenutno boravi samo jedna osoba. Sklonište je počelo da radi krajem aprila ove godine. Prema tadašnjim podacima Centra sa socijalni rad Glavnog grada “na području Podgorice se nalazi desetak osoba koje se mogu svrstati u kategoriju beskućnika”.

“Usluge Prihvatilišta za beskućnike trenutno koristi jedna osoba, ali prema najavama Centra za socijalni rad, još jedno lice je u proceduri za prijem. Očekujemo da će se javiti više korisnika kada Prihvatilište profunkcioniše intenzivnije, i u zimskom periodu”, rekla je Milica Kovačević koja u ime Crvenog krsta koordinira skloništem.

Kako se trenutno u objektu nalazi samo jedan korisnik on svoje vrijeme organizuje prema sopstvenim potrebama, ali se planira da po dolasku drugih korisnika, u skladu sa njihovim interesovanjima, budu organizovane radionice i slične aktivnosti sa volonterima Crvenog krsta.

“Funkcionisanje objekta podrazumijeva angažovanje četiri stalno prisutna lica, koja rade po smjenama, kao i osoba koja koordinira aktivnostima kako bi se lica, nakon rješenja Centra, adekvatno smjestila, upoznala sa kućnim redom, uputila na sljedovanja koja imaju iz Javne kuhinje i slično”, izjavila je Kovačević.

Sam proces selekcije zbrinutih lica vodi Centar za socijalni rad Glavnog grada i nakon što se sazna za takvo lice slijedi intervjuisanje, medicinski pregledi za provjeru sposobnosti boravka u kolektivnom sjmeštaju a onda se dobija rješenje kojim se osoba smješta u Prihvatilište. Ranije je saopšteno da lice može koristiti ovu uslugu tri mjeseca.

“Cilj ovog projekta nije samo zbrinjavanje ovih lica, nego i dalji rad sa njima. Tako ćemo u saradnji sa Crvenim krstom, kao pružaocem usluge, za svakog korisnika pojedinačno vidjeti koji su to oblici i mjere zaštite koji će ovim ljudima dalje pomoći da izađu iz tog statusa beskućništva Ovim planovima predviđa se obezbjeđenje drugog oblika zaštite”, kazala je ranije direktorica Centra za socijalni rad, Ana Stijepović.

(Vijesti)

2 komentara

  1. I do enjoy the way you have framed this problem and it does give us some fodder for thought. However, coming from what precisely I have seen, I only trust as the reviews stack on that people today continue to be on point and in no way embark on a tirade associated with the news of the day. Yet, thank you for this superb piece and though I can not necessarily concur with it in totality, I regard the viewpoint.

  2. I have learned newer and more effective things out of your blog post. Also a thing to I have found is that normally, FSBO sellers can reject you actually. Remember, they’d prefer to not use your services. But if you actually maintain a gentle, professional partnership, offering help and being in contact for around four to five weeks, you will usually manage to win a business interview. From there, a house listing follows. Many thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com