SENAT UCG UPORAN: Traže da se obustavi upis na Visokoj medicinskoj školi u Beranama - Volim Podgoricu

SENAT UCG UPORAN: Traže da se obustavi upis na Visokoj medicinskoj školi u Beranama

Senat Univerziteta Crne Gore je na sjednici predložio da se ove godine obustavi upis u Visokoj medicinskoj školi u Beranama.

Senat je, kako se navodi u saopštenju, kroz dodatne argumente Vladi ukazao da održavanje nekvalitetnih studijskih programa, vođeno dominantno političkim razlozima, dugoročno ne može biti od koristi ni sjeveru, ni Crnoj Gori i predložio  preispitivanje donesene odluke ili, kao alternativno i racionalno rješenje, da ove godine obustavi upis nove generacije studenata, dok bi ranije upisani nastavili studije u Beranama.

Time bi se, kako dodaju, dobilo potrebno vrijeme za eventualno rekoncipiranje programa i stvaranje uslova za novu akreditaciju.

-Možda bi se kroz dalju koordinaciju došlo do ideja za otvaranje studijskih programa iz drugih za Sjever strateški važnih oblasti, kao što su poljoprivreda i turizam, za koje bi bilo jednostavnije obezbijediti preduslove održivosti. Zagovarajući duh dobre saradnje, a u javnom interesu, Senat poziva Vladu Crne Gore da dodatno razmotri navedne argumente u pravcu usklađivanja Odluke sa zakonskim procedurama akreditacije i licenciranja, uz poštovanje akademskih standarda i ustavnog principa autonomije univerziteta, saopštio je UCG.

Vlada je ranije odlučila da sjedište Visoke medicinske škole ostane u Beranama.

Univerzitet Crne Gore je predložio da se sjedište te obrazovne ustanove premjesti u Podgoricu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com