Tanjević: Rajs je veoma motivisan uoči Eurobasketa - Volim Podgoricu

Tanjević: Rajs je veoma motivisan uoči Eurobasketa

Od starta košarkaškog turnira na Igrama malih zemalja tu je selektor Crne Gore, legendarni Bogdan Tanjević. Boša sa tribina prati igre potencijalnih reprezentativaca, a juče je prisustvovao i katastrofi protiv Kipra.

Nakon utakmice družio se sa crnogorskim novinarima koji prate Igre u San Marinu.

“Imali smo u ovom meču problem igrajući protiv zone, sa malo šutera, forsirajući naša krila od po 2,06 kao što su Ilić i Hadžibegović, a igrali smo i bez Vranješa. Mislim da su to bili uzroci zašto smo izgubili utakmicu”, počeo je trofejni trener U nastupu na ovom turniru, Tanjević vidi i pozitivnu stvar…

“Ono što je važnije, ovdje smo došli sa prvim ciljem da što više vremena damo igračima 1996. godište koji ne igraju dovoljno u svojim klubovima i ne igraju na onim pozicjima na kojima ih mi držimo”, jasan je Boša.

“U svakom slučaju taj cilj je postignut, imaće još dvije utakmice da se naigraju, da dobiju samopouzdanja i da napreduju na svojim pozicijima. Jedan od dva cilja biće ostvaren”.

Da li autoritetom možete da utičete na klubove da daju šansu mladim igračima?

“Ne može se to tako. Treneri su u svojim klubovima u obavezi da postižu rezultate, najčešće vjeruju starijim i provjerenim igračima, vrlo često strancima, pa ne nađu vremena za to. Nemam ja šta koga da savjetujem, ko to sam ne zna i ne misli svojom glavom nema tu nikakvog savjeta”, kategoričan je Tanjević.

Plej Barselone Tajris Rajs najavio je da će igrati na Eurobasketu…

“On je davno rekao da će da igra, tačnije da trenira sa ekipom, pa da vidimo u kakvom je stanju… Izgleda dosta motivisano, što je jako pozitivno”.

Šta će biti sa drugim “strancem” Derekom Nidamom?

“On ostaje jedan od registrovanih igrača, ali ga vjerovatno neću zvati ovog ljeta za pripreme, nadajući se da će Rajs biti zdrav i u formi. A i nadajući se da će naši igrači biti zdravi i u formi”, zaključio je Tanjević, koji je na kraju istakao da je još rano govoriti o šansama Crne Gore na ovogodišnjem Euroabsketu.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com