Upisaće više studenata na Pravnom, Arhitektonskom, FPN i FTH - Volim Podgoricu

Upisaće više studenata na Pravnom, Arhitektonskom, FPN i FTH

Predstavnici studenata u Senatu UCG na sjednici tražili su da se koriguju predlozi fakulteta o broju studenata koji će se upisati na osnovne i specijalističke studije na UCG sljedeće studijske godine.

Senat je izašao u susret zahtjevima studenata i donijeta je odluka da se koriguju predlozi Pravnog fakulteta, Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka.

Prihvaćena je inicijativa studenata da se upis studenata vrši do maksimalnog broja koji propisuje licenca. Umjesto predloženih 120 studenata, Pravni fakultet upisaće 240 brucoša. Fakultet za turizam i hotelijerstvo upisaće 230 umjesto 120 studenata, a Arhitektonski fakultet 80 umjesto 30, kako su prvobitno tražili. Na Fakultetu političkih nauka koji je prvobitno predložio 140 mjesta za brucoše, biće ih 160. Upis na specijalističke studije ostaje u okviru prošlogodišnjih kvoti. Pomenuti prijedlog Senata mora da potvrdi Upravni odbor UCG, a konačnu odluku donijeće Vlada kao osnivač Univerziteta Crne Gore.

“Studentski parlament UCG pozdravlja ovu odluku Senata. Ona nesumnjivo ide u prilog jačanju kapaciteta UCG u susret primjeni reformisanog modela studiranja. Stupanjem na snagu izmjena Zakona o visokom obrazovanju osnovne studije na državnom univerzitetu biće u potpunosti finansirane iz državnog budžeta, što je dodatna prednost brucošima na UCG.”

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com