PODGORICA: Večeras Morcheeba i Džiboni, provod ZAGARANTOVAN! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Večeras Morcheeba i Džiboni, provod ZAGARANTOVAN!


Nakon sjajne prve noći podgoričkog City Groove festivala, kada je naš grad bio centar muzičkih dešavanja zahvaljujući nastupima svjetskih DJ zvijezda -Antoana Klamarana i Bob Sinklera, večeras nas očekuje novi spektakl.

PODGORICA: NASTUP SINKLERA KOJI ĆE SE PAMTITI (FOTO)

Drugo veče festival City Groove biće u znaku svjetskog zvuka za koji će biti zadućeni domći bend Nighthawk,  a nakon njih će nastupiti britanski trip hop sastav Morcheeba

Članovi benda Moorcheeba večeras će se družiti sa publikom na podgoričkom Stadionu malih sportova, od 23 sata.
U glavni grad Crne Gore stigli su dan prije nastupa, pa su, kako je otrkio jedan od osnivača benda Ros iskoristili priliku da malo prošetaju Podgoricom.
“Srećni smo što ćemo svirati ovdje. Grad je predivan, malo smo uspjeli da prošetamo, divno se proveli pa se nadam će i publici biti lijepo na našem koncertu. Ako sve prođe u najboljem redu, a nema razloga da tako ne bude, eto nas opet kod vas i biće nam zadovoljstvo”, poručio je na današnjem druženju sa novinarima Ros.
Večerašnji nastup njihovo je prvo predstavljanje crnogorskoj publici, a kako je najavio Ros, biće to mješovita plej lista kojom će pokušati da naprave presjek dugogodišnje karijere.
“Ovo nam je prvi koncert od kad smo se opet sastavili. Zato ćemo praviti presjek, pa ćemo svirati stare i nove hitove,a na repertoaru će se naći i jedna obrada Devida Bouvija. Nadamo se da će publika pjevati sa nama” otkrio je Ros.
Oni su najavili da već uveliko rade na novom albumu.
“Sad smo riješili sve nesuglasice koje smo imali, tako da ćemo album imati do kraja godine”, pohvalio se Ros.
Skaj je otrkila da je u Podgoricu stigla sa mužem i sinom, koji su takođe članovi benda.
“Sin ima 21 godinu i već nekoliko godina svira bubnjeve, dok je muž basista i sa njim sam nastupala i u periodu kad sam napustila bend” istakla je Skaj koju je muzički oblikovala kantri muzika.
“Kantri sam slušala kao klinka, kasije sam zbog sestre prešla na soul, a onda sa Rosom i Paulom na Džona Martina i Mika Drejka”, kazala je Skaj, dok je Ros priznao da voli da sluša ritam i bluz  40tih i 50tih godina.
“Nekad slušam i moderni elektro zvuk, kao raznovrsne muzičare” ispričao je Ros.
Skaj je kazala da je srećna što i nakon karijere koja traje 21 godinu i dalje nastupaju organizuju turneje.
Skaj je bila van benda sedam godina, a Ros nije krio da mu je drago što se opet vratila na mjesto vokala.
“Skaj je pravo  osvježenje od kad je ponovo dio benda. Kako smo trenutno u procesu pisanja pjesama, usklađeni smo prilično pa nam se dopada i zuk koji stvaramo”, ispričao je Ros koji je iskoristio piliku da iskritikuje današnju scenu.
“Muzika je postala homogenizovana, veliko je miješanje pravaca. Dodatno podriva kvalit muzike i tehnologija koja omogućava svima da snimaju i to utiče na ono što se danas sluša”, zaključio je Ros.

 

Finale druge večeri City Groove festivala rezervisano je za  najveću pop zvijezdu sa prostora Balkana – Zlatana Stipišića Džibonija.

Organizatori su takođe razmišljali i o onima koji ne žele propustiti najvažniju utakmicu u evropskom klupsom fudbalu, finale Lige Šampiona. Pa će tako ljubitelji fubala imati priliku da na velikim led zidovima, sa strana prate finale Real Madrid – Juventus.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com