IGRA PRESTOLA: Imamo dobru i lošu vijest… - Volim Podgoricu

IGRA PRESTOLA: Imamo dobru i lošu vijest…

Tačno šest nedelja deli nas od premijere sedme sezone hit serije “Igra prestola”, a moguće je da ćemo poslednju, osmu, gledati tek 2019. godine!

Programski predsednik mreže HBO rekao je ekskluzivno za “Entertejnment vikli” da nije isključeno da serija napravi dužu pauzu, i da osma sezona bude emitovana tek 2019. godine.

“U trenutku kada poslednja sezona bude emitovana, mi ćemo već 12 godina biti u ovom projektu, što je fantastično. Autori Den Vajs i Dejvid Beniof su bili stoprocentno posvećeni projektu, nisu za to vreme snimali filmove niti druge serije, ceo život su zaustavili kako bi ‘Igra prestola’ izgledala tako kako izgleda. I oni žele da uživaju u finalu, ali ne žele da se opterećuju datumima, zahtevima produkcije ili očekivanjima gledalaca. Oni moraju da napišu sve epizode poslednje sezone i proračunaju datume snimanja, tako da je moguće da ćemo tu sezonu gledati delom, ili u potpunosti tokom 2019. godine,” rekao je Kejsi Blojs.

Fanovi ekranizovanih priča Džordža R. R. Martina sa nestrpljenjem očekuju barem mrvicu informacija o najavljenim serijama, kojih je trenutno u pripremi četiri ili pet. Blojs je pojasnio…

“Kada kažemo da ih ima toliko, ljudi automatski misle da ćemo ih sve i snimiti, a to nije istina. Želimo da pred-nastavci imaju smislen kontekst, a ne da izbacujemo po jednu novu seriju na svaka tri meseca i ne brinemo o tome na šta će sve to da liči. Vajs i Beniof su lestvicu postavili veoma visoko, i mi možemo samo da se nadamo da ćemo napraviti barem JEDNU seriju koja može da priđe ‘Igri prestola’,” rekao je on.

“Martin je napravio veoma bogat univerzum, čija se istorija odvija tokom hiljada godina. Svaki od pred-nastavaka istražuje drugi vremenski period, i svaki ima drugačiju atmosferu. Nadamo se da time povećavamo šansu da procenimo koji je najjedinstveniji i taj i snimimo. Bilo bi lepo da to bude serijala sa dugogodišnjim potencijalom, kao i ‘Igra prestola’, ali razmatramo i ograničenu ili miniseriju.”

Blojs je podvukao da, pošto se razmatraju različiti vremenski periodi, apsolutno ni za jednog lika ili glumca iz “Igre prestola” u ovim serijama neće biti mesta.

(Mondo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com