Iran porazio Crnu Goru pod Goricom - Volim Podgoricu

Iran porazio Crnu Goru pod Goricom

Crna Gora je izgubila od Irana 2:1 u prijeteljskom meču koji je bio generalna proba za susret kvalifikacija protiv Jermenije.

Selektor Tumbaković od starta je naglasio da rezultat ovog puta nije u prvom planu, te da je ovo prilika za igrače koji će činiti budućnost reprezentacije.

Pred nešto više od 3000 gledalaca u Podgorici, Ljubiša Tumbaković izveo je sledeći sastav:
Petković, Klimenta, Savić, Simić, Tomašević, Kosović, Janković, Savićević, Jovović, Bećiraj, Jovetić.

Za Iran, na teren su istrčali: Beiranvand, Hajsafi, Agaei, Ezatolahi, Puraliganji, Ansarifard, Montazeri, Torabi, Azmun, Dežaga, Rezaejan.

Već na samom startu meča, iz prve konkretne prilike, Iranci dolaze u vođstvo. Nakon sjajnog driblinga Torabija i povratne lopte za Azmuna, “iranski Messi” je sa nekih 7 metara lagano proslijedio loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola, naš sastav se probudio. Nekoliko sjajnih šansi, Fatos Bećiraj bio u regularnoj poziciji ali je, nažalost, dosuđen ofsajd, zatim Savić nakon odbijene lopte golmana Beiranvanda ne uspijeva da poravna rezultat iako je bio u odličnoj prilici. Na izjednačenje se čekalo do 32. minuta. Nakon nekoliko minuta snažnog pritiska na gol Iranaca, sjevnula je ljevica Stevana Jovetića sa ivice kaznenog prostora. Beiravand nemoćan – 1:1!

To je bio rezultat sa kojim se otišlo na poluvrijeme, mada, ruku na srce, Azmoun je pogodio stativu nakon greške Petkovića koji je “zaplivao”.

Nakon dužeg vremena, na terenu se našao i Mirko Vučinić! Kapiten je ušao na poluvremenu zajedno sa Bašom i Stojkovićem dok su teren napustili Bećiraj, Tomašević i Savić.

Iran je bio tim koji je više želio pobjedu večeras. Iranski Messi, Sardar Azmoun, bio je najbolji pojedinac susreta. Stvarao je mnogo problema našoj odbrani, mučio golmana Petkovića, a u 60. minutu ga ponovo i savladao za 1:2 za goste. Kao što to obično biva, naša ekipa je poslije primljenog gola ponovo zaigrala fudbal kakav želimo da vidimo od njih. Ređale su se šanse, Vučinić, Mugoša (zamijenio Stevana u 64. minutu) ali do gola nismo mogli. Luka Đorđević zamijenio je Jovovića, ali uprkos crvenom kartonu koji je Puragilanji zaradio desetak minuta prije kraja, za izjednačenje nismo imali snage.

Treba reći da je Iran odigrao odličnu utakmicu, pružili su partiju iznad očekivanja i večerašnji poraz (uzimajući u obzir da je ovo bio pretežno kontrolni meč za neke nove igrače) ne treba da brine. Selektor Tumbaković je nakon susreta rekao da postoji grupa igrača čijim je nastupom zadovoljan, ali da isto tako postoji grupa fudbalera koja nije ispunila očekivanja.

Pred nama je susret sa Jermenijom 10. Juna na ovom istom stadionu, gdje ne sumnjamo da će prepune tribine nositi naš tim do tako željenih i potrebnih bodova.

(reprezentacija.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com