KIC POVUKAO FATIĆEVU IZLOŽBU - Volim Podgoricu

KIC POVUKAO FATIĆEVU IZLOŽBU

Povodom prigovora dijela posjetilaca izložbe fotografija Zorana Fatića “Podgorica na razglednicama s kraja XIX do 80-tih godina XX vijeka” koji su ukazivali da među eksponatima ima fotografija drugih autora kao i nekoliko netačnosti u legendama, Kolegijum JU Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” odlučio je juče da navedenu izložbu povuče, prije datuma planiranog za njeno zatvaranje, saopšteno je iz KIC-a.

Sa ovom odlukom saglasio se i autor izložbe tim prije što je imao neprijatnosti zbog uočenih propusta.

Proteklih dana ova izložba je izazvala veliki broj komentara i kritiku podgoričke javnosti na društvenim mrežama jer se otkrilo da među izloženim fotografijama ima plagijata, odnosno fotografija koje su retuširane, mijenjane, i predstavljane kao autentične stare fotografije.

Vrhunac je bio kada je neko otkrio da je fotografija, za koju je autor tvrdio da je slikana u Podgorici, u stvari veoma poznata fotografija koja je slikana u posleratnoj Moskvi.

Podgoričani koji više baštine smisao za humor nego volju za kritikovanjem, napravili su bezbroj parodija na Fatićevu izložbu, odnosno savremene fotografije smjestili u prošlost i dobro se zabavili!

Foto Facebook

Pročitajte i ovo:

GORE DRUŠTVENE MREŽE Sprdnja sa Fatićevom izložbom PODGORIČKIH FOTOGRAFIJA (FOTO)

Fatić: Na sajtu je pisalo da su na fotografiji naša gradska djeca, nisam provjerio i zato sam poginuo

NOVI PLAGIJAT: Ulice Moskve autor predstavio kao ulice Podgorice! (FOTO)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com