OSTOJIĆ 3 SATA DAVAO IZJAVU U TUŽILAŠTVU: Do nesporazuma došlo zbog 435 eura, tvrdi da je on žrtva - Volim Podgoricu

OSTOJIĆ 3 SATA DAVAO IZJAVU U TUŽILAŠTVU: Do nesporazuma došlo zbog 435 eura, tvrdi da je on žrtva

 

Nesporazum između Dimitrija Ostojića, sa jedne, i Vanje Ćalović Marković i Nikole Markovića sa druge strane, nastao je zbog računa od 435 eura koji je, na ime obavljenih radova, Ostojić ispostavio Ćalovićevoj.

On je, nakon incidenta u kojem su povrijeđena Ćalović-Marković i njen suprug, zadržan u pritvoru 72 sata, a pred tužiocem je saslušavan puna tri sata na okolnosti cijelog događaja.

Ostojić, kako tvrdi njegov advokat Savo Kostić, za deset godina, koliko radi u MANS-u gdje je Ćalović direktorica, niada nije imao ružnu riječ sa njom.

-On i njegova supruga teško rade da bi prehranili dvoje maloljetne djece i vraćali kredite, i Dimitrije preko posla u MANS-u radi privatno, a Ćalovićevoj je više puta obavljao sitnije ili krupnije radove u stanu. Što se tiče plaćanja uvijek je bio ispoštovan od strane Ćalovićeve, kaže Kostić za Portal “Volim Podgoricu”.

On naglašava da je do povrede Markovića došlo u samoodbrani, i tvrdi da Ostojić nije nanio povrede Ćalovićevoj.

Ćalović je, nakon incidenta, operisana zbog pokidanih tetiva na ruci.

-Moj klijent Ostojić je nekoliko dana ranije Ćalovićevoj rekao da je račun za radove koje je obavljao u prethodnom periodu 435 eura, na šta je ona prokomentarisala da joj se čini da je to puno, ali da će platiti, te da dođe u subotu kod nje kući kada i njen suprug bude prisutan. Ostojić u subotu došao u stan Markovića i Vajne Ćalović, i nakon što je obavio neke sitne popravke, zamolio Vanju da mu plati račun od 435 eura, na šta je ona rekla da se obrati Nikoli. Nakon što je Ostojić rekao Vanji da se sa njom dogovarao, Marković je poručio da ne može da zavodi red u njegovoj kući, i došlo je do verbalnog sukoba, kaže Kostić.

Kako kaže Kostić, u trenutnku kada je Marković rekao njegovom klijentu da pokupi svoje stvari i napusti kuću, on je iz revolta udario čekićem o radni sto.

– Vanja je počela da viče zašto je udario o sto, da će platiti, dobiti otkaz, a Nikola je  smirivao rekavši da su otvorena vrata i prozori i da komšije slušaju svađu. U jednom trenutku Marković se okrene put mog branjenika i kaže mu “ti si naoružan” aludirajući na čekić. Na to Ostojić i njemu daje čekić, koji sjeda za fotelju a Ostojić na trosjed i počinju priču o visini duga. Marković ponovo počinje priču da je to previše, moj branjenik da je to realna cijena. Posle prepirke moj branjenik je ustao i rekao: “Đavo neka vas nosi, kako radili tako će vam se vratiti”, kaže Kostić i tvrdi da je Marković u tom momentu nasrnuo na Ostojića i uhvatio ga je rukom za vrat.

Dok Marković drži za vrat Ostojića, Vanja se vraća sa terase i udara ga po glavi. On uspjeva da se podigne i dohvati šoljicu od kafe koja se nalazila na stočiću u blizini klavira  i udara Nikolu po glavi kako bi ga se oslobodio. Tada Marković poseže za čekićem, a Ostojić bježi put vrata i uzima drugi drveni čekić kako bi se branio od napada Markovića, prenosi Kostić Ostojićevu verziju priče.

On je kazao da je Ostojić tužiocu rekao da su on i Marković stajali  jedan naspram drugog, ali da se nijesu udarali i da su nakon toga sjeli su na krevet i da ih je tako zatekla policija.

-Ni u jednom trenutku nije udario nikavim predmetom Vanju po ruci, niti je vidio da ima krvi. Prvi put je vidio krv na Vanjinom čelu kad je došla policija. Ostojić nije nasilnik, kako se to želi predstaviti, već je bio žrtva i napadnut je jer je tražio da mu se plati pošteno odrađeni posao, kazao je Kostić i dodao da je nepoznanica kako je Ćalović povrijeđena jer u krivičnoj prijavi nije navedeno kako je povrijedio.

Marković: Lomio čekicem u znak upozorenja

-Napadač je priznao makar dio onoga sto je uradio u našem porodicnom domu. Dok je juče sve negirao, danas već priznaje da je koristio čekić kojim je zamahivao i udarao lomeći namještaj u cilju, kako kaže, upozorenja. Svakome je jasno da to nije nikakvo upozorenje, već realizovana prijetnja čekicem kao opasnim oruđem, koja samo pukom srećom nije završila mojim ubistvom, kazao je “Vijestima” Nikola Marković.

On je rekao da će sud utvrditi pozadinu napada.

-Stvari se polako odmotavaju, a nadamo se da  će sud utvrditi da li se radi o psihičkom poremećaju,  ili je u pitanju napad sa sasvim drugom pozadinom.  To je ključno pitanje na koje mi, kao oštecena porodica,   očekujemo odgovor od nadležnih.

Supruga Dimitrija Ostojića, Milica, danas je u saopštenju napisala da je njen muž mlad, porodičan čovjek, otac dvoje djece koji je primoran da radi više poslova kako bi obezbijedio elementarna sredstva za život i da ona stoji u odbranu njihove porodice i časti.

DRUGA STRANA “Ovo je medijski linč, Dimitrije nije napao Ćalovićevu i Markovića”

-Nije riječ o bilo kakvom plaćeniku, poremećenoj ličnosti ili slično. Takve brutalne neistine su samo želja da se slučaj -odvede u drugu stranu i politizuje, a riječ je o sasvim jednostavnoj životnoj situaciji u kojoj se mnogi od nas često nađu. Razlika je u tome sto su oni “poznati i slavni”, a moj muž tamo neki stolar, ili kako oni kažu “domar”, a ja nastavnica. Dimitrije je stalozena osoba, izuzetno tolerantna, možda i previše. Od svog kolektiva nekoliko puta bio je proglašen za najkolegijalnijeg, navela je Milica Ostojić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com