Đoković: Ne jedem meso, ali mi ne brani žena - Volim Podgoricu

Đoković: Ne jedem meso, ali mi ne brani žena

Novak Đoković opet je morao da priča o svojoj ishrani, a tvrdi da nije vegetarijanac iako ne konzumira meso.

Kada je počeo njegov pad sa vrha ATP liste, u srpskoj javnosti su se tražili razni uzroci, a jedan od njih je bila ishrana.

„Ljudi koji nisu dovoljno informisani prave zaključke koji nemaju osnovu. Čujem da neki čak kažu da mi supruga brani da jedem meso?! Pa ona ga sama jede, sada, u trudnoći. Nisam vegan. Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina”.

„Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi ‘nezaobilazna’ namirnica. U avgustu 2015. godine sam odlučio da ne jedem meso. Imam svoje razloge, što etičke, što zdravstvene. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podležem tom pritisku”, rekao je Đoković za „Večernje novosti”.

Nije sujeveran, ali ne razdvaja se od krstića koji nosi oko vrata.

„Krstić uvijek nosim sa sobom. Kao amajliju nosio sam i krstić koji sam dobio u manastiru Ostrog. Dobio sam i jedan veoma lijep, simboličan poklončić od djevojčice iz Kine koji sam nosio nekoliko godina u torbi”.

„Ali, nisam sujeveran i pretjerano vezan za materijalne stvari. Ne zavisi mi dan od toga da li sam to ponio sa sobom ili nisam. Neću pasti u depresiju ako nisam. Ali, osjećam se lijepo kada vidim da je to tu”, kaže najbolji srpski teniser.

Tokom prve sedmice na Rolan Garosu za mečeve se spremao sa Andreom Agasijem, ali Amerikanac nije imao funkciju stalnog trenera.

„Agasi je prioritet, šef stručnog štaba, mentor i glavni trener, i on mora da aminuje dogovor. To mora da bude neko ko se uklapa u našu viziju tenisa i života. Andre i ja imamo dosta sličnosti u načinu na koji sagledavamo tehnički i taktički aspekt tenisa i život oko tenisa”.

„Po mogućnosti, trebalo bi to da bude neko ko je već kao igrač imao iskustva na vrhunskom nivou. Volio bih da to bude neko mlađi, jer mi više prija i inspiriše me da imam dinamičnu i pokretačku energiju. Trenutno smo u potrazi. Nadam se da ću u idealnom scenariju na Vimbldonu već imati nekoga”, istakao je Đoković.

Vijesti

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com