PODGORICA: Odigrana predstava “Tri zime” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Odigrana predstava “Tri zime”

Pred punom salom Crnogorskog narodnog pozorišta sinoć je u 20 sati odigrana je predstava Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba  „Tri zime“, Tene Štivičić, u režiji Ivice Buljana.

U sklopu obilježavanja jubileja – 20 godina od obnovljenog zdanja Crnogorskog narodnog pozorišta, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, pored predstave Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba izvedena je predstava Narodnog pozorišta iz Sarejava, a crnogorskoj publici će se predstaviti i Narodno pozorište iz Beograda i Makedonski narodni teatar iz Skoplja.

Predstava „Tri zime“ kroz jedan dom pokazuje različite sudbine i (ne)shvatanja jedne porodice u perodu od kraja Drugog svjetskog rata, preko procesa raspada Jugoslavije do ulaska Slovenije u Evropsku uniju. Porodicu Kos, pored političkih razmirica, oslikava i jačina žena u njoj, kao i tajnovitost koju čuvaju u sebi i koja im zadaje dodatnu usamljenost.

Ova drama Tene Štivčić dobila je prestižnu nagradu Suzan Smit Blekburn u Londonu, a predstava je u režiji Ivice Buljana postigla značajan uspjeh na gostovanjima u: Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, Teatru Ulises na Brionima, Cankarjevom domu u Ljubljani, osvojila je nagradu kritike na 56. pozorišnom festivalu MESS u Sarajevu, a sinoć je oduševila i crnogorsku publiku.

Dramaturškinja predstave  je Mirna Rustemović, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Ana Savić Gecan, muziku potpisuje Mitja Vrhovnik Smrekar a asistent režije je Paolo Tišljarić.

U predstavi igraju: Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Ivan Glowatzky, Bojan Navojec, Nina Violić, Damir Markovina, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga.

CNP ova gostovanja realizuje uz podršku CEDIS-a (Crnogorskog elektrodistributivnog sistema).

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com