Predstava “Bizarno” u utorak na Velikoj sceni CNP-a - Volim Podgoricu

Predstava “Bizarno” u utorak na Velikoj sceni CNP-a

U sklopu obilježavanja jubileja – 20 godina od obnovljenog zdanja Crnogorskog narodnog pozorišta,  31. maja počela su gostovanja narodnih teatara iz regiona predstavom narodnog pozorišta iz Sarajeva  „Sve se nekako preživi osim smrti“ Ljubice Ostojić u režiji Dina Mustafića, u nedjelju 4.juna odigrala se predstava Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba „Tri zime“ a slijede gostovanja Narodnog pozorišta iz Beograda i Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja.

U utorak 6. juna na Velikoj sceni u 20 sati odigraće se predstava „Bizarno“, Željka Hubača u režiji Snežane Trišić, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Šabačkog pozorišta.

Scenograf  je Darko Nedeljković, kostimografkinja Marina Medenica, a muziku je komponovao Srđan Marković.

U predstavi igraju: Nikola Vujović, Miloš Đorđević, Sonja Milojević i Suzana Lukić.

Predstava „Bizarno“ sastavljena je od tri priče u kojima protagonisti, utrčavajući iz lika u lik, grade „psihološki vjerodostojne portrete žrtava pakla ratova devedesetih, ljude koji su otišli u emigraciju ili bespovratnim putem nasilja i kriminala“ i pričaju priče narkomana, sponzoruša, mafijaša ali i izgubljenih povratnika, ubica i samoubica.

Predstava je višestruko nagrađivana na brojnim festivalima: Festivalu praizvedbi u Aleksincu, Sterijinom pozorju, Festivalu glumca u Nikšiću, Festivalu Joakim Vujić, Danima Zorana Radmilovića.

wwww.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com