Karatisti “Iskre” donijeli medalje iz Beograda - Volim Podgoricu

Karatisti “Iskre” donijeli medalje iz Beograda

Protekli vikend bio je više nego buran za takmičare iz karate kluba “Iskra” imajući u vidu da su bili aktivni na više sportskih arena.

Na jednoj strani, ekipa u borbama, sastavljana od dječaka rodjenih 2006.godine nastupila je na prestižnom Internacionalnom karate turniru “Roda kup” u Beogradu.

Displaying IMG_3702.JPG

Takmičenje je okupilo oko 800 takmičara iz 81.Kluba, sa prostora iz cijele bivše Jugoslavije. Karate klub “Iskru” su predstavljala 3 takmičara u discipline borbe.

Mala, ali odabrana ekipa.

U takvoj konkurenciji, naši takmičari su osvojili srebrnu medalju (Balša Vojinović), kao i bronzane medalje (Vuk Vučinić I Branko Lazović).

Displaying IMG_3700.JPG

Osvajanjem i srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji, naši takmičari su ostvarili izvanredan rezultat te dostojno reprezentovali naš Klub i Grad.

Na drugoj strani ostali takmičari su pred svojim roditeljima, trenerima i komisijom Karate saveza Crne Gore kojom je predsjedavao Direktor reprezentacije Crne Gore Dragoljub Fatić, prezentovali naučene vještine ovog plemenitog sporta. Uz učešće preko 80 kandidata, bilo je pravo zadovoljstvo prisustvovati i posmatrati način na koji ovi mladi takmičari vrše svoje demonstracije. Program polaganja se sastojao od karate tehnika (ručni I nožni udarci I blockade), kao i kata (borba sa zamišljenim protivnikom).

Displaying IMG_3679.JPG

Obzirom na brojnost ovog karate kluba, koji svakako odslikava kvalitetan rad i odnos prema djeci, za ovu priliku bi smo izdvojili one koje su “zaradili” učeničko zvanje braon pojas 1.KYU, i to: Aleksandar Popović, Andreja Popović, Jasna Pepeljak, Viktorija Raičević, Katja Zvizdojević, Filip Vidović, Tamara Klisić, Marko Klisić i Miona Šoškić.

Displaying IMG_3693.JPG

Pred članovima i takmičarima ovog Kluba predstoji ljetnji odmor. Okupljanje je zakazano za sredinu avgusta mjeseca, za kada su planirali održavanje ljetnjeg kampa u cilju što je moguće bolje pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com