PODGORICA: Vatra planula zbog sukoba na poslu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vatra planula zbog sukoba na poslu

Istražitelji koji rade na rasvjetljavanju paljenja automobila Dragana Aligrudića, službenika Uprave za kontrolu leta, došli su do operativnih podataka da motiv treba tražiti u nesporazumima koji postoje u firmi u kojoj radi, piše Dan.

Kako je ovom listu potvrđeno, istraga trenutno ide u tom pravcu, a inspektori će početi sa saslušanjima pojedinih Aligrudićevih kolega.

Automobili Dragana Aligrudića zapaljeni su u noći između nedjelje i ponedjeljka. U podmetnutom požaru uništeno je Aligrudićevo službeno vozilo “fijat” beogradskih registarskih oznaka i njegov privatni „lend rover” podgoričkih registarskih oznaka.

“Kriminalistička obrada utvrdila je da u firmi u kojoj radi Aligrudić poslednjih mjeseci ima ozbiljnih nesporazuma, koji su prijetili da prerastu u ozbiljan sukob. Istražitelji su već započeli određene provjere i došli do informacija koje bi mogle biti važne u rasvjetljavanju ovog događaja. Takođe, od Aligrudića će ponovo biti uzeta izjava kako bi se izjasnio o novim činjenicama do kojih se došlo u istrazi. Biće provjereni i telefonski listinzi pojedinih zaposlenih u firmi u kojoj radi Aligrudić, kao i njihove mejl komunikacije poslednjih mjeseci”, kazao je sagovornik iz policije.

Požar se dogodio u naselju Blok 9 u Podgorici. Automobili su bili parkirani ispred zgrade u kojoj živi Aligrudić. Preliminarni rezultati odmah su isključili mogućnost da je na vozilima došlo do samozapaljenja, kako su u prvi mah nezvanično tvrdili iz policije.

Jasno je da je Aligrudić bio meta napada i da su napadači pratili njegovo kretanje. Naime, Aligrudićevo službeno i privatno vozilo bila su udaljena jedno od drugog tako da se plamen nije mogao prenijeti, već su napadači zapalili oba vozila.

Stanari zgrade ispred koje su bila parkirana vozila pozvali su policiju, koja je sa vatrogascima izašla na lice mjesta i požar je ubrzo ugašen.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a istragu vodi tužilac Vukas Radonjić. Naloženo je da vještak za požare, havarije i eksplozije obavi vještačenje, kao i da se odrade druga ispitivanja kako bi se utvrdilo da li postoje tragovi napadača. Tužilac je naredio i da se pregledaju okolni objekti i da se sa njih izuzmu snimci sigurnosnih kamera kako bi se utvrdilo da li je na nekim od njih zabilježen napadač.

Tražio od novinara da ništa ne pišu

Dragan Aligrudić nije želio da komentariše saznanja do kojih su došli istražitelji u ovom predmetu. U razgovoru sa novinarom Dana kazao je da neće da daje izjave i tražio je da ne pišemo ništa na ovu temu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com