200 TAKSISTA VOZI POTESTNU ŠETNJU PODGORICOM - Volim Podgoricu

200 TAKSISTA VOZI POTESTNU ŠETNJU PODGORICOM

Preko 200 taksista započelo je danas protestnu vožnju ulicama Podgorice, kao što su i najavili, kao upozorenje nadležnim inspekcijama da napokon počnu da rade i sa ulica uklone nelegalne taksiste, prenose Vijesti.

Taksisti su krenuli od Bulevara Šarla de Gola, Bulevarom Josipa Broza Tita na Starom aerodromu, prema centru grada.

Predsjednik strukovnog Sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović kazao je da očekuje reakciju premijera Duška Markovića, odnosno da počne da se uvodi red u taksi prevozu, a sve u skladu sa zakonom.

Na protest su došli i predstavnici taksista sa sjevera i juga Crne Gore.

Kako je kazao taksista iz Kotora, Miodrag Vlaović, traže od inspekcija opštinskih i republičkih da počnu da kontrolišu nelegalne vozače.

“Dugujemo milione za porez, upravo zbog toga što smo dovedeni na rub egzistencije, jer se danas taksi prevozom može baviti bilo ko. To omogućavaju opštinske službe, a mi samo tražimo poštovanje propisa, odnosno da radimo i na taj način i otplatimo taj dug”, istakao je Vlaović.

On je pokazao taksi legitimaciju i pozvao nadležne inspekcije da provjere imaju li vozači taj dokument.

“Kao što vidite, na taksi legitimaciji piše sve što je potrebno, koliko neko radi kao taksista, ugovor, dozvola, tu je sve”, istakao je Vlaović.

Vijesti

2 komentara

  1. Migo dobro zna ali se pravi neznaven da će se samo 1% problema taxi branše riješiti ako se postave TX tablice. Neće Migo da progovori o pravim i suštinskim problemima taxi prevoznika. Prvi problem je što se izdaju licence prijateljima i drugovima koji te licence, opet, izdaju za 15-18 eura dnevno. Takva vozila voze ljudi koji ne postoje kao osigurani radnici. Inspekcija rada u PG ne radi svoj posao već više od decenije. Nikada do sada nije zabilježen slučaj da je ta inspekcija izašla na teren ili posjetila neko od taxi privrednih društava i uporedila broj vozila na ulici sa brojem osiguranih radnika. Pri tome treba voditi računa da sva tajkva vozila rade dvije smjene te stoga dobijeni broj treba pomnožiti sa dva i pridati 10-tak radnika pride koji rade u dispečerskom centru.Tek na taj način bi se sagledala veličina kriminala i došlo do cifre za koju je oštećena država i opština PG.Uz sve to država pritiska privrednike sa naplatom dok ove druge koji su na nelegalan način došli do miliona abolira i dodjeljuje im sve više novih licenci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com