Mandić: Crna Gora će prva izaći iz NATO - Volim Podgoricu

Mandić: Crna Gora će prva izaći iz NATO

Crna Gora je 5. juna zvanično postala 29. članica NATO-a. Situaciju u zemlji, diplomatsku krizu između Rusije i Crne Gore i planirani referendum o članstvu u NATO-u prokomentarisao je u intervjuu za list „Izvestiя” predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Mandić je u intervjuu ovom listu kazao da je Crna Gora na ivici građanskih sukoba, kao i da je, kako je dodao ulazak u NATO produbio raskol u društvu, te da će prva izaći iz Alijanse.

Ako opozicija dođe na vlast, Mandić tvrdi da će prvo revidirati stav po pitanju NATO-a.

“Većina građana je protiv ulaska zemlje u alijansu, jer su lovački avioni NATO-a bombardovali Crnu Goru još prije nego što su napali Srbiju. Zbog toga ćemo mi poslije smjene vlasti organizovati referendum o članstvu u vojnopolitičkom bloku i tako će Crna Gora biti prva zemlja koja će napustiti NATO”, rekao je on.

Pored toga, po Mandićevim riječima, biće ukinute antiruske sankcije i anulirano priznanje nezavisnosti Kosova.

“Naš glavni prioritet će biti obnavljanje odnosa sa Rusijom i Srbijom. Sa druge strane, mi smo spremni da vodimo konstruktivan dijalog sa svim susjedima, pa i sa članicama EU i NATO-a”, dodao je on.

Prema Mandićevim riječima, Crna Gora nikada nije imala saveznike koji bi joj bili bliži od Rusije i Srbije.

Međutim, zemlje NATO-a su godinama ulagale finansijska sredstva u stvaranje antiruske i antisrpske Crne Gore. Sada Crna Gora, kaže Mandić, treba Zapadu da posluži kao „balkanski nosač aviona” u borbi protiv Moskve i Beograda.

Oni koji, kako je dodao, pokušavaju tome da se usprotive i koji se zalažu za očuvanje odnosa sa tradicionalnim saveznicima tretiraju se kao glavni neprijatelji.

“Represije protiv opozicionara postale su rutinska stvar”, kazao je on.

Mandić je optužio crnogorsku Vlast za izvršavanje svih zadataka dobijenih od zapadnih političara.

BLIC

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com