PODGORICA: “Počeli da nas vuku i nose, policajac grubo vukao za ruku našu ćerku koja je u drugom stanju” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Počeli da nas vuku i nose, policajac grubo vukao za ruku našu ćerku koja je u drugom stanju”

Zabjelčanin Vanja Đurišić juče je istovario šljunak na dio Jerevanske ulice u Podgorici i tako ponovo blokirao saobraćajnicu za čiji dio tvrdi da pripada njegovoj porodici, prenose Vijesti.

Đurišić je u jutarnjim časovima istovario kamion sa kamenjem i šljunkom na ulicu nakon čega od Glavnog grada očekuje da mu isplati nadoknadu za 1.023 kvadrata zemlje.

FOTO: Čitalac Volim Podgoricu

Šljunak nije uklonjen do poslijepodnevnih časova kada je uz inspekciju stigao i džip sa interventnim vodom.

Prema riječima supruge Đurišića, tada je nastalo komešanje, jer su rekli da moraju da postupe po naređenju i udalje Đurišiće sa ulice kako bi šljunak bio uklonjen.

“Pošto smo odbili da se udaljimo oni su počeli da nas vuku, nose, čak je zamalo došlo i do obračuna jednog policajca sa jednim od članova naše porodice. Pošto je taj grubo vukao za ruku našu ćerku koja je u drugom stanju”, kazala je Đurišićeva.

“Tu je policija, oni su me obavijestili da su zahtijevali asistenciju Komunalne policije, kako bi uklonili šljunak… Ovdje su bile sve moguće inspekcije, ali se povlače. Šljunak nisu uklonili”, rekao je Đurišić, dodajući da ga niko zbog preduzetog nije kontaktirao.

FOTO: Čitalac Volim Podgoricu

On je kazao da će i u slučaju da nadležni raščiste ulicu, nastaviti sa redovnim blokadama.

Parcele zbog kojih Đurišić protestuje su, prema ranijem saopštenju iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom da je sudski proces riješen u njihovu korist.

Presudom Vrhovnog suda iz oktobra prošle godine, kojom se potvrđuju presude Višeg i Osnovnog suda, odbijen je predlog za određivanje naknade za eksproprisane nepokretnosti, među kojima su i parcele zbog kojih Đurišić protestuje. On osporava da su sporne parcele na Zabjelu svojina Glavnog grada.

Đurišić je u nekoliko navrata, sa porodicom, blokirao na sat vremena dio Jerevanske ulice, tražeći od nadležnih da mu isplate nadoknadu.

FOTO: Čitalac Volim Podgoricu

On je protestovao i ispred zgrade glavnog grada, pisao stranim ambasadama i institucijama, međutim svoj cilj nije ostvario.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com