PORUKE MRŽNJE U ZAGORIČU: Platite ili se selite na sjever, divljaci - Volim Podgoricu

PORUKE MRŽNJE U ZAGORIČU: Platite ili se selite na sjever, divljaci

U park šumi u Zagorič, osvanule su poruke, kojima se mještanima poručuje „ Platite  ili se selite, divljaci na sjever”, prenose Vijesti.

Pored te poruke, u naselju je u skoro svim glavnim ulicama, neko bacio i papir na kojem piše „Ovo nije Zagorič park šuma, kako ga vi divljaci zovete, ovo je bilo naše i biće opet, i ne treba nam nikakav dokaz”.

Mještanima je između ostalog poručeno da je „ovo samo prolazna igra vlasti sa vama za glasove i posljednje upozorenje pred iseljenje, koje vam slijedi, ukoliko ne  platite ”.

“Ne znamo ko je to uradio, te poruke su ostavljene u donjem dijelu naselja, na saobraćajnicama, ispred kuća. Odnosno u dijelu naselja gdje se nalazi zemljište Vučinića i Stamatovića, kojima je vraćeno imovina”, kazao je predstavnik mještana Milanko Vuković.

On je istakao da su mještani primijetili kasno preksinoć poruke u naselju, nakon čega je nekoliko mještana pokušalo da sazna ko je to uradio.

“Neko od mještana je vidio da iz auta bacaju valjda te poruke. Nas nekoliko mještana od pola jedan poslije ponoći do pola tri, po naselju smo pokušali da im uđemo u trag, ali nijesmo uspjeli”, kazao je Vuković.

FOTO: Borko Ždero/Vijesti

On je kazao da je trebalo mještani da odluče na sinoćnem zboru šta će uraditi povodom prijetnji i da li će zatražiti od policije i države da ih zaštiti.

Mještani su se juče okupili u naselju sa namjerom da spriječe da sudski vještaci uđu u naselje i premjere imanja na kojima su kuće napravile porodice Mihaljević i Baošić.

Međutim, kao i prošli put, sudski vještaci se nijesu pojavili.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mnogim mještanima su stigle presude da plate zemljište od 35 do 40 eura po kvadratu, a porodica Vlahović je početkom godine iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate. Mještani su istakli da žele da plate zemljište, ali po manjoj cijeni i u razumnim rokovima, a da je kada su pravili kuće zemlja bila državna.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com