Kotorski vatrogasci spasili mladi par iz Njemačke - Volim Podgoricu

Kotorski vatrogasci spasili mladi par iz Njemačke

Operativno komunikacioni centar iz Bara, zadužen za Crnogorsko primorje je juče oko 13 sati i 13 minuta javio kotorskoj Službi zaštite i spašavanje da su se u brdima iznad Kotora izgubili mladić i djevojka iz Njemačke, prenosi Skala radio.

Sa njima je, preko Operativno komunikacionog centra uspostavio direktnu komunikaciju Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Dobijene su koordinate koje su preko GPS-a odredili tačno njihovu poziciju i krenulo se u potragu.

Kako saznaje Skala radio iz izvora bliskih kotorskoj policiji, potraga je trajala nešto više od dva sata i trideset minuta po izuzetno nepristupačnom terenu.

Par se kretao prema Krscu, izvan planinarskih oznaka i u jednom trenutku došao u situaciju da nije mogao ni naprijed ni nazad. Popeo se na vrh litice i tu stao.

Foto: Skala radio

Spasavanje je bilo posebno otežano jer je djevojku uhvatio napad panike, a mala nepažnja mogla je izazvati neželjene posljedice.

Nakon razgovora i ubjeđivanja, kotorski vatrogasci su uspjeli da dođu do njemačkih turista i da ih kanjonom Škurde spuste u Kotor.

(Skala radio)

2 komentara

  1. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Studying this info So i’m happy to express that I have an incredibly just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I so much no doubt will make certain to don’t disregard this site and provides it a glance a continuing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com