“Zatim je taj stariji čovjek uzvratio i udario Zorana, koji je zatim potegao pištolj i pucao u njega” - Volim Podgoricu

“Zatim je taj stariji čovjek uzvratio i udario Zorana, koji je zatim potegao pištolj i pucao u njega”

Saslušanjem svjedoka Mladena M. Fatića, juče je nastavljeno suđenje Zoranu R. Boljeviću (62) iz Podgorice, optuženom za ubistvo strica Slavka Boljevića i ranjavanje bratanića Alekse prošlog ljeta u podgoričkom naselju Gornja Gorica.

Svjedok Fatić je ispričao da je kao keramičar radio na renoviranju kupatila u kući optuženog Boljevića. Naveo je da su sjedjeli na terasi, te da je supruga optuženog zatim otišla na česmu u dvorištu, i da su je tada vrijeđala četiri čovjeka, rođaci optuženog.

“Početak svađe nisam vidio. Vidio sam da je Zoran Boljević uzeo držalo od garnišle, lagano kao perce, krenuo prema njima i zamahnuo da ih udari. Promašio ih je, izgubio ravnotežu i pao. Zatim su ga trojica napala i počeli da ga udaraju…Poslije je ušao u kuću za pištolj. Pokušao sam da ga zadržim, ali nisam uspio jer je krupniji od mene. Ova četvorica rođaka su otišla, a Zoran je pošao za njima. Kada je sustigao starijeg čovjeka, udario ga je, a zatim je taj stariji čovjek uzvratio i udario Zorana, koji je zatim potegao pištolj i pucao u njega. Prišao je momak kojeg znam da se zove Leko, da pomogne ovom starijem čovjeku, pa je optuženi pucao i u njega. Potom se vratio ispred kuće, ispraznio pištolj i sjeo”, ukratko je ispričao svjedok.

Prema navodima optužnice, Zoran R. Boljević je 22. avgusta 2016. godine oko 17,30 časova u blizini svoje kuće u Nikšićkoj ulici u Podgorici, nakon svađe, iz pištolja, ispalio hitac u Slavka Boljevića koji ga je pogodio u stomak, a zatim je ispalio i hitac koji je pogodio Aleksu Boljevića.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com