DF: Pozivamo ostatak opozicije da napusti lokalni parlament i pridruži se protestu - Volim Podgoricu

DF: Pozivamo ostatak opozicije da napusti lokalni parlament i pridruži se protestu

Odbornici Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Glavnog grada tražiće odlaganje sjednice lokalnog parlameta koja je zakazana za sjutra.

Na konferenciji za novinare koja je održana danas, odbornici DF-a Aleksandar Sekulić i Nikola Bajčetić kazali su da će, ukoliko odlaganje ne bude prihvaćeno, odbornici ove koalicije napustiti zasjedanje, kako bi izrazili protest zbog sjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, na kojoj će se raspravljati o ukidanju imuniteta poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću.

„Pozivamo ostatak opozicije u Glavnom gradu da sa nama sjutra… napusti Skupštinu i pridruži se Demokratskom frontu i slobodnim građanima da ispred platoa Skupštine pokažemo nezadovoljstvo i revolt zbog toga što se politički progoni funkcioner DF-a i zahtijevamo da sjutra opozicija pokaže da je ima i da pokaže da se stvari u gradu i Crnoj Gori mogu mijenjati na bolje“, apelovao je Sekulić.

Sekulić je, pored navedenog, dodao da se od 2014. godine u gradskoj Skupštini nije raspravljalo o predlozima opozicije.

„Za 21 sjednicu koliko je održano do sad Klub odbornika Demokratskog fronta, kao i ostatak opozicije, je uputio nebrojen broj inicijativa, predloga, sugestija, amandmana na aktuelne teme o kojima je ta Skupština morala i trebala raspravljati, ali je činjenica da od početka saziva 2014. godine nijedan od tih predloga nije usvojen na način da se o njemu čak raspravljalo već je nelegitimna većina u Skupštini uvijek preglasavanjem odbijala da stavi na dnevni red, čak i za raspravu, bilo koju inicijativu“, tvrdi Sekulić.

Sekulić je naveo da je DF podržao inicijativu da se zakaže zasebna sjednica Skupštine Glavnog grada ne kojoj bi se raspravljalo o stanju u Novom duvanskom kombinatu (NDK) i stanju u podgoričkom „Vodovodu“.

„Dobili smo mišljenje gradonačelnika i odbora koji su zasijedali, u kojima je jasno odbijena ova naša inicijativa čak i prije same sjednice“, rekao je Sekulić, ocjenjujući da će i na za danas zakazanoj sjednici neko tražiti da se ove tačke izuzmu sa dnevnog reda.

Odbornik Nikola Bajčetić je kazao da u Glavnom gradu postoji više afera o kojima se puno ne govori.

„Znamo da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) 2015. godine, po prikupljenim podacima inspektora za privredni kriminal, najavilo pokretanje istrage protiv tadašenjeg gradonačelnika Miomira Mugoše i Katnić je tada najavio da prema dokazima koje su sakupili inspektori za priv kriminial doći će do pokretanja istrage. To je Katnić najavio u novembru 2015. godine, do dan danas mi imamo samo informacije i indicije da se slučaj MM i afere sa kojima je on povezan guraju pod tepih“, izjavio je Bajčetić.

Bivši gradonačelnik se, dodao je, vezuje i za aferu „Limenka“, a podsjetio je i na aferu „Carine“.

„SDT je takođe izviđalo ovaj predmet, šta se dalje dešavalo, mi ne znamo. Jednostavno ne postoje dalje informacije“, rekao je Bajčetić, te ocijenio da je SDT ažuran kada trebaju da se podignu „montirane optužnice“ protiv lidera DF-a.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com