Haradinaj: Dijalog sa Beogradom samo ako prizna Kosovo - Volim Podgoricu

Haradinaj: Dijalog sa Beogradom samo ako prizna Kosovo

Kandidat za premijera Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da će dijalog sa Beogradom biti nastavljen samo pod uslovom da Beograd prizna nezavisnost Kosova, prenosi albanska televizija Top Channel.

Haradinaj je to rekao u odgovoru na pitanje šta će biti njegov plan kad je riječ o dijalogu sa Beogradom, jednim od izazova za novu kosovsku vladu poslije vanrednih parlamentarnih izbora, u slučaju da on uspije da obezbijedi većinu koja mu je potrebna da bi oformio svoj kabinet.

On je naveo da je dosadašnji okvir dijaloga Beograda i Prištine bio pogrešan jer su, kaže, teme razgovora bila kosovska unutrašnja pitanja.

“Ja sam zainteresovan za dijalog sa Srbijom, ali radi međusobnog priznanja. Mi ne prihvatamo razgovore o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne preispita svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom o kosovskim internim pitanjima”, kaže on.

Haradinaj tvrdi da je Kosovo “nezavisna zemlja koja ima ustav”.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Excellent piece! Prefer valued the particular understanding. I’m hoping you just read additional by you. I do think which you have fantastic details and consequently eye sight. My business is strongly contented on this content.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com