Uručene nagrade najboljim osnovcima - Volim Podgoricu

Uručene nagrade najboljim osnovcima

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković Vukčević sinoć je, u okviru održavanja tradicionalne manifesatcije “Dan najboljih”, uručila nagrade najboljim učenicima osnovnih škola u Podgorici.

Manifestaciji je prisustvovala i Arijana Nikolić Vučinić, generalni direktor Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama u Ministarstu prosvjete.

Ona je tom prilikom istakla da uspjeh ne dolazi sam od sebe, već da je neophodno dosta zalaganja i truda, čega su svjesni i ovi uspješni mladi ljudi.

Podsjećajući na predstojeći upis u srednje škole, Nikolić-Vučinić je istakla da će upravo on, jednim dijelom, usmjeriti buduće zanimanje. Stoga je neophodno da dobro razmislite o izboru koji je samo njihov.

“Želim da nastavite da ređate ovakve rezultate i želim vam puno uspjeha u srednjoj školi”, poručila je Nikolić-Vučinić.

Naglašavajući da je uprava Glavnog grada ponosna što može da ugosti i da bude u društvu,  Savković-Vukčević je poručila da svake godine sa velikom radošću iščekujemo baš ovaj dan.

“Jedna stara mudrost kaže: Svako odraste, ali se uz knjigu postaje čovjek. Knjiga, simbol znanja, mora biti vaša snaga pred izazovima života, jer, odavno su to shvatili ljudi, „oni što ne znaju spremni su na sve“ (A. Žid). Ne zaboravite da vrlina radja vrlinu, i vaše  su stvarane kada su se udružili roditelji, nastavnici i vi sami, da preuzmete vatru saznanja. Njegoš je rekao da je po ljudima učio svijet. Mi želimo da svijet Crnu Goru po vama poznaje”, zaključila je ona.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com