Mještani park šume Zagorič: Nijesmo bacali letke po naselju - Volim Podgoricu

Mještani park šume Zagorič: Nijesmo bacali letke po naselju

Mještani Park šume Zagorič saopštili su da ih nije iznenadila optužba iz advokatske kancelarije „Mijović & Vuković”, punomoćnika porodice Stamatović, da su sami  bacali  letke sa uvredljivim porukama u tom naselju.

“To nas ne čudi, a posebno što kažu da to nije njihov moralni nivo. A kako onda, pošto to nije njihov moralni nivo, traže zemlju, koja im je već jednom plaćena i to 1952. godine, za tadašnjih 250.000 dolara. Neka nam pokažu dokumentaciju i dokažu da je ta zemlja bila njihova, to je uvijek bio piperski komun”, istaknuto je iz Odbora mještana Park šume Zagorič.

Naveli su da je opšte poznato kada su kuće u naselju napravljene davno prije nego što je Komisija za restituciju vratila zemljište sa konstatacijom da tamo nema evidentiranih građevina.

“Ako toliko vode o nivou, zbog čega nijesu prije nego što su pokrenute tužbe protiv mještana, ponudili nagodbu, nego po procjeni njihovih vještaka kvadrat je od 35 do 40 eura, pa sa kamatama ispada i preko stotinu eura”, navodi se u reagovanju.

Istakli su da je porodica Vujošević, kojima je takođe vraćena zemlja u Park šumi, ponudila javno mještanima da se jave za dogovor da plate.

“Pozvali su mještane da se jave i da su spremni da ponude da im zemlju plate do 20 eura po kvadratu. Ni- je tačno da su sudski procesi pri kraju, čeka se odluka Vrhovnog i Ustavnog suda na žalbe zbog povraćaja zemljišta Stamatovićima i Vučinićima”, istaknuto je iz odbora.

Oni su naveli da je dokaz, koliko imaju „nivoa” predstavnici porodica, kojima je zemlja vraćena i taj što se sprovodi revanšizam prema mještanima.

“Ubrzavaju se procesi pred sudovima, imamo slučaj mještanina, kojem je odmah nakon što je dao izjavu novinarima i požalio se, ekspresno je donijeta odluka da mora sam da ukloni kuću, koju je napravio na placu, koji je sada vraćen tim porodicama”, kazali su iz Odbora.

U Park šumi Zagorič, prošle sedmice, osvanule su poruke, kojima se mještanima poručuje „Platite ili se selite, divljaci na sjever”.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mnogim mještanima, koji su napravili kuće na tom zemljištu, stigle su presude da plate parcele od 35 do 40 eura po kvadratu.

Mještani su istakli da žele da plate zemljište, ali po manjoj cijeni i u razumnim rokovima, kao i da je dok su gradili bilo državno, te da zbog toga odgovornost i u rješavanje problema, mora se uključi i država.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com